Muzsika

2022.12.07. 19:20

Borsodi zenekar forgatott klipet a Bél-kőn + videó

A Hungarocell együttes tagjainak kedvelt kirándulóhelye a bélapátfalvi kőbánya.

T. B.

Klipforgatás a Bél-kő bezárt kőbányájában

Forrás: Pap Mónika

A Bél-kőn forgatta legújabb klipjét egy borsodi zenekar. A mezőnyárádi Hungarocell a „Ha vége már” című számához forgatta klipjét az egykori kőbánya területén.

Ulvicki Tamás, a zenekar vezetője elmondta, Bélapátfalva, és azon belül is a Bél-kő és környéke, nagyon különleges helyet foglal el a szívükben. Többször jártak már ott kirándulni, az egyik ilyen alkalommal pont a kiránduló társaság tagja volt a zenekar basszusgitárosa és a klip operatőre, vágója is. A bányánál tett séta megihlette őket, és már akkor felmerült, milyen jó lenne itt valamilyen anyagot forgatni. Aztán Kökényesi Attila, az operatőr addig járt utána a dolgoknak, míg nem sikerült megtalálni az útját-módját, honnan lehet engedélyt kérni. Bár kissé lassan kapták meg a hozzájárulást, de végül mindenki nagyon kedves, készséges és segítő munkájának hála sikerült feljutniuk.

A helyszín megdolgoztatta őket, kemény forgatási nap volt, a kilenc óra alatt a természet elemeivel kellett megküzdeniük. A tűző napsütés, a soha meg nem álló szél óriási kihívás volt, viszont a gyönyörű felvételek, amiknek a hangulata maximálisan támogatja a dal üzenetét, kárpótolta őket. Bakancslistás élmény volt a forgatás egy számukra nagyon különleges helyen, ami nem véletlenül a kirándulók egyik kedvenc úti célja. 

Ulvicki Tamás elmondta, a dal még a Covid-időszak alatt született, a személyes és globális válságok okozta feszültség és az ezeket túlélő közösségi összefogás által teremtett újraépülés iránti vágyakozás ambivalens érzéseinek keresztmetszetében. A tartalmával összhangban együtt formálták meg a dalt, a hangszerelést és a dalszöveget is. Mindannyian vártak arra, hogy kikeveredjenek a szörnyűségekből, és a végén „majd tort ülünk a világunk romján”.

Aztán a járványhelyzet után újabb tragédia ütötte fel a fejét a világban, miközben az emberek arra vágynak, hogy békében és boldogságban éljenek együtt. Szerinte a kietlen, hatalmas mélységekkel rendező bél-kői táj megfelelően ábrázolja azt a lepusztult, magányos szépséget, ami alapja lehet egy újraépülési folyamatnak. 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában