Bűnügy

2023.01.26. 11:13

Drifteléssel veszélyeztette a légiközlekedés biztonságát egy férfi a gyöngyösi reptéren + videó

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott azzal a 34 éves gyanúsítottal szemben, aki az autójával a Gyöngyös közeli repülőtér havas kifutópályáját használta speciális csúszkálásra.

HEOL

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint a járási ügyészség határozata szerint a férfi 2021 telén autójával elment a GyöngyösPipishegyi Repülőtérre azért, hogy annak északi, északnyugati felén, a hóval borított füves kifutópályán az autójával drifteljen – vagyis az autóval folyamatosan a kicsúszás határán kanyarogjon – és erről felvételt készítsen. Eközben a jármű kerekei a havas, nedves, felázott talajban hosszanti és körkörös benyomódásokat hagytak, amelyek láthatóvá váltak, miután elolvadt a hó. Emiatt pedig  repülőtér kifutópályájának felszíne megsérült, amit ő is érzékelt. A férfi a tettével a fel- és leszálló járművek közlekedését, ezen keresztül pedig a légi közlekedésben részt vevők életét, testi épségét is veszélyeztette.

Az Egri Járási Ügyészség a légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárást egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette. A vádhatóság – a további feltételek fennállása esetén – akkor dönt így, ha a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Ha a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a gyanúsítottal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

A cselekményt egy drón kamerája rögzítette:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában