Havazás

2023.02.03. 19:43

Kamionok vesztegelnek a 3-as főúton a csúszós út miatt

Három kamion várja Gyöngyösnél, hogy továbbhaladhasson.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kamionok állnak a 3-as úton Gyöngyösön, s várják, hogy továbbhaladhassanak, írta egy olvasónk péntek este a heol.hu-nak.

- A folyamatos havazás okoz gondokat az utakon - erősítette meg kérdésünkre Soltész Bálint, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: a gyöngyösi Szurdokparton rekedt a három kamion, mert a folyamatos havazásban nem tudtak biztonságosan továbbhaladni.

A szóvivő hozzátette: a hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok nagyobb figyelmet követelnek meg a közlekedőktől, a járművezetők részéről ilyenkor kiemelten fontos a nagyobb követési távolság betartása, valamint a sebesség csökkentése.

Soltész Bálint felhívta a figyelmet arra is, hogy indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék meglétére. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott teletankolt járművel útnak indulni, illetve hólapátot, takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni.

- A fentieken túl kiemelt figyelmet fordítsanak a gyalogosan és kerékpárral közlekedőkre, a várható út- és időjárási viszonyokról történő tájékozódásra, valamint gyalogos, vagy kerékpáros közlekedés esetén a megfelelő fényvisszaverő felszerelés és a meleg ruházat meglétére - tette hozzá a sajtószóvivő.

 

(Borítóképünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában