Fordítva a lovon

2023.03.20. 12:22

Olvasóink véleménye az egri lovaskocsizásról egyértelmű

A bizottság hétfőn tárgyalja. Néhány szervezet pedig már tiltakozik is.

Sz. M. L.

Olvasóinkat kérdeztük arról, hogy örülnek-e a lovaskocsis városnézés ötletének. Mint ahogy arról már beszámoltunk az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.-t kereste meg Szabados Csaba, az Ardónia Bt. vezetője azzal, hogy Eger turisztikailag frekventált részén lovashintós városnéző szolgáltatást szeretne üzemeltetni, minderről a Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság hétfői ülésén döntenek.

Cikkünkben szavazást tartottunk, több százan voksoltak. Az eredmény szerint pedig olvasóink nagy része szerint nem túl jó ötlet a lovaskocsi az egri belvárosban.

Az eredmény Forrás: heol.hu

Egyébként információink szerint amint értesültek a tervről több szervezet is tiltakozást tervezett. Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, levelet írnak az egri polgármesternek, szerintük ugyanis nagyon rossz ötlet akkor bevezetni Egerben a hintós városnézést, mikor sok helyen épp megszüntetik.

– A Noé Állatotthon, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány illetve a Magyar Vegán Egyesület is aláírja a kérésünket, melyben azt várjuk Mirkóczki Ádámtól, hogy ne támogassa a lovaskocsis városnézést. Szép hagyomány a lótartás, a hintó készítés de nem egy árnyéktalan belvárosba való egész napos hőségben. Számos olyan esetet láttunk már, hogy a túlterhelt, szomjas ló a hőségben összeesik. Sorra szüntetik be ezt a fajta látványosságot Bécsben, Torinóban, nyugati nagyvárosokban. A forró betonon lovagoltatni nem jó sem a lónak, sem a városnak, amelynek közlekedése amúgy is terhelt. A sétáló Egertől nincsen jobb, de számos alternatív, elektromos közlekedési eszközzel lehet környezetkímélő módon ilyen szolgáltatást indítani. Remélem a zöld érzelmű képviselők és Mirkóczki Ádám is belátják, hogy ez nem Egerbe való és nem manapság – emelte ki Bóday Pál.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában