Célkeresztben

2023.03.31. 10:23

Nyílpuskát fogott az őt kereső rendőrökre a hevesi férfi

Lelövi a körzeti megbízottat, ha ő is megjelenik a helyszínen, közölte a hevesi férfi a gyanú szerint. A rendőrök azért keresték a körözött férfit, mert nem fizette meg a szabálysértési bírságait.

HEOL

A nyílpuskával célzott a rendőrökre a hevesi férfi

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség a hevesi férfi letartóztatása elrendelésére irányuló indítványával - írja az ugyeszseg.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint március 28-án reggel rendőrök jelentek meg a 20 éves hevesi férfi otthonában, aki körözés alatt állt a meg nem fizetett szabálysértési bírságai miatt, emellett ismételt tanúkénti idézésekre sem jelent meg a hatóságok előtt. A megalapozott gyanú szerint az intézkedés kezdetén a férfi telefonhívást kapott, majd a hívónak olyan kijelentést tett, hogy amennyiben a körzeti megbízott is megjelenik a helyszínen, akkor őt lelövi - olvasható Magyarország Ügyészségének honlapján a teljes eset.

A telefonálás közben a férfi bement a házába, eközben az őt az utcafronti ablakon keresztül szemmel tartó rendőrök látták, hogy egy nyílpuskát vett magához. A rendőrök ekkor beültek a szolgálati gépkocsiba, és az ingatlantól mintegy 20 méterre lévő kereszteződésben álltak meg úgy, hogy az udvart szemmel tudják tartani - írja az ugyeszseg.hu.

Pár perc elteltével a férfi kijött a házból, észlelte a rendőrök jelenlétét, ezért visszament, majd a kezében egy távcsővel felszerelt nyílpuskával jelent meg, amelyet célzásra emelt, azzal pásztázó mozgást végzett, miközben annak távcsövébe nézett, majd amikor az irányzékon keresztül látta a rendőrök szolgálati gépkocsiját és a benne ülő rendőröket, akkor pár másodpercen keresztül a nyílpuskát rájuk irányítva tartotta. A rendőrök mindezt észlelték, ezért a helyszínről gépkocsival elhajtottak - olvasható a honlapon.

A gyanúsított magatartásával, a telefonban tett kijelentéseivel, s azzal, hogy a nyílpuskát a rendőrökre fogta, és azt célon tartotta, ezzel olyan fenyegetést jelentett, amely a hivatalos személyeket jogszerű eljárásukban akadályozta. Az intézkedést befejezni nem tudták - közli az ugyeszseg.hu. 

- A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a büntetett előéletű férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - olvasható a honlapon.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában