Alternatív közlekedési lehetőség

2023.04.01. 17:21

Nem lehet majd elhagyni Eger területét a közösségi kerékpárokkal

Ezek a hamarosan induló Eger Bringa feltételei és árai.

Sz. M. L.

A HungAIRy LIFE projekt révén a környezettudatos közlekedés népszerűsítése céljából, Eger Bringa néven az Önkormányzata közösségi kerékpáros rendszert hozott létre két állomással, melyet április 5-én adnak át a helyieknek. Kiépítésével elsősorban a helyieket szeretnék ösztönözni arra, hogy gépjárműveik helyett használják az alternatív közlekedési lehetőségeket. 

A közösségi közlekedési rendszer a városban összesen 20 hagyományos biciklit kínál majd bérlésre, melyeket a 2 gyűjtőállomás egyikén lehet kölcsönözni, majd bármelyik állomáson leadni. Az egyik állomás a Felsővárosban, a Kallómalom úton, míg a másik a Belvárosban, az Árva köznél található. Az Eger Bringa rendszer használata regisztrációhoz kötött lesz, alkalmi és rendszeres felhasználók is igénybe vehetik a szolgáltatást. A rendszerhez tartozik egy weboldal és egy applikáció is, ami a felhasználókat segíti a jegyvásárlásban, a rendszer használatában és megismerésében is.

A portálunknak megküldött információk szerint lehet majd napi, 3 napos és heti jegyet is venni. Más feltételek vonatoznak az alkalmi és az állandó felhasználókra. Utóbbiaknak egyszerűen az Eger Bringa kártyával lehet a dokkolóról leemelni a bicikliket, amelyekkel a szabályok szerint nem lehet majd elhagyni a város határait. Egyszerre csak 10 órát lehet egy kerékpár a felhasználónál, ha nem kerül vissza a dokkolóba akkor eltűntnek nyilvánítják ez időn túl és kerestetni kezdik.

Lesz app és térkép, meg kártya is Forrás: egri önkormányzat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában