Tervezés

2023.05.28. 10:14

Módosítják az egri nyugati elkerülő tervezett nyomvonalát

Egy tervezett fejlesztést kell kikerülni, de ez nem kivitelezhető teljesen.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A közösségi tervezés során kapott visszajelzés alapján a tervezett nyugati külső elkerülő Ny4 nyomvonala érint egy, az érvényes szabályozási terv szerint elindult lakóterületi fejlesztést és annak közműhálózat kialakítását, tették közzé az egrielkerulo.hu közösségi oldalán. A tervezők ezért az NY4 nyomvonal és a 25. sz. főút összekötését biztosító útszakaszt nyugatabbra mozgatták 30 méterrel, azonban a vonatkozó útügyi műszaki előírások alapján a szabályozási terv által meghatározott nyomvonalsávra pontosan ráilleszteni nem lehetséges, ezért a fejlesztést az elkerülő út nyomvonalához kell illeszteni. Ezzel a korrekcióval azonban nagyobb összefüggő felületet lehet biztosítani a fejlesztési elképzeléseknek úgy, hogy a tehermentesítő/elkerülő út megvalósíthatósága és használhatósága sem sérül.

A mellékelten közölt képen fehérrel látszik a korábbi nyomvonal változat és lilával a módosított, illetve zölddel a szabályozási terv szerinti. A fejlesztőt az adott eredményekről a minisztérium írásban tájékoztatta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában