Labdarúgás

2023.05.28. 14:59

Futballünnep Gyöngyösön: így élték meg a szereplők

A két edző, a gólkirály és a bajnok klub elnöke is elmondta érzéseit a Gyöngyösi AK–Füzesabonyi SC-Erőss út mérkőzést (2–2) követően, ahol a GYAK javára dőlt el a Heves vármegyei I. osztályú bajnoki cím sorsa.

B. Cs.

Gyöngyös zöld-fehérben, no meg aranyban ragyog

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Majzik Zoltán, a Gyöngyösi AK edzője: – Fantasztikus érzéssel tölt el a siker. A játékosoknak mondtuk, hogy ilyen meccsek miatt, ennyi néző előtt játszva érdemes elkezdeni focizni. A legfontosabb, hogy újra a futball ünnepét varázsoltuk Gyöngyösre, a bajnokság megnyerésével pedig betetőztük mindezt. Rettentően boldog vagyunk. Nagy meló volt benne, nagyon elfáradtunk, de a fiúk megérdemlik, hogy most ünnepeljék őket.

Bódis Barna, a Füzesabonyi SC edzője: – Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, mert nem így terveztük a mérkőzést. Kétszer is sikerült vezetést szerezni, ám olyan gólokat kaptunk, amelyek az én olvasatomban nagyobb összpontosítással elkerülhetőek lettek volna. A mai nap ennyire futotta. Jó mérkőzés volt, de nem örülhetünk, mert szerettük volna megszerezni a győzelmet. Gratulálok a Gyöngyösi AK-nak a bajnoki címhez, egyben köszönöm a füzesabonyi klubvezetés támogatását, a szakmai stáb munkáját és a nézők buzdítását!

Márkus Marcell, a Gyöngyösi AK csapatkapitánya, az osztály gólkirálya: – Hihetetlen érzés volt, ami itt a végén kijött belőlünk. A meccs számunkra nehezen kezdődött, mert kétszer is előnybe került a Füzesabony, de a nagyon nagy akarásnak és a szívnek köszönhetően mindkétszer vissza tudtunk jönni. A második félidőben már hiányzott az oxigén a fejből, ám a szív vitt előre bennünket. Hasonló hangulatú mérkőzést még nem éltem meg. Most jöhet az osztályozó, behúzzunk a következő két meccset, és megyünk az NB III.-ba!

Kozma Zsolt, a GYAK elnöke: – A bajnoki cím ugyan a pontszámot illetően ezen a mérkőzésen dőlt el, de ez egy kétéves szisztematikus munka eredménye utánpótlás gyerekeinkkel és edzőinkkel. Minden megtettünk az elsőségért, kiszolgáltunk a közönséget, nagyon sokan voltak kint. Úgy érzem, minden hétvégén erre lenne szükség, ilyen színvonalas mérkőzés jó lenne játszani. Nagyon jó, nívós meccs volt, ahol nekünk az iksz elégnek számított. Igaz, a végén adódott még két-három helyzet, amelyeket, ha berúgjuk, akkor sima lett volna a végeredmény. De itt maradt Gyöngyösön a bajnoki cím és ez a legfontosabb, mert Gyöngyös zöld-fehér!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában