Rotary Klub

2022.05.22. 14:03

Kellemes és megrázó élmények is kötik Tatabányához Nagy-Kálózy Eszter színésznőt

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a tatabányai Rotary Klub vendége volt a megyei könyvtárban.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt, érdemes és kiváló művészt Feny­vesi Zoltán rádiós műsorvezető faggatta. 

– Gombóc van a gyomromban, zavarban vagyok, amikor Tatabányára, vagy a város közelébe érkezem – kezdte. – Rokonaink ugyan nem élnek itt, de meghatározó élmények, emlékek kötnek ide. 

Nagy-Kálózy Eszter Rotary Club Tatabánya

Forrás: S. G. / 24 Óra

Hatéves koráig Gyöngyösön lakott a családjával, aztán költöztek Tatabányára. A régi Mező Imre-iskolában végezte el a nyolc általánost, majd az Árpádban érettségizett. Kezdetben még a Jó szerencsét! köszönés is problémát jelentett számára, aztán megszokta. 

– Sokat verseltem, szavaltam, zenét tanultam, mellette még sportoltam is. Délutánonként teljesen le voltam foglalva. Sok segítséget, támogatást kaptam tanáraimtól és szüleimtől. Volt egy időszak, amikor testnevelőtanárnak készültem, a sport szeretete azóta is megmaradt. 

A színművészetire jelentkezett, ahová több tízszeres volt a túljelentkezés. Egy időben zajlott az érettségi és a felvételi is. Mindkettő sikerült. Már a főiskola alatt több alkotásban szerepelt nagy színészek mellett. 

Kirepültek - Számtalan elismeréssel, díjjal jutalmazták már feledhetetlen alakításait. Legutóbb a Kopp-Skrabski-díjat vehette át, amellyel azokat a személyeket jutalmazzák, akik egy egészséges társadalom, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemlélet népszerűsítéséért dolgoznak. Férjével, Rudolf Péterrel érdemelték ki az elismerést, akivel több évtizede élnek és dolgoznak együtt. Az érdemes művész azt is elmondta: gyermekeik felnőttek már. Kirepültek. Ma már nem igényelnek olyan nagy szervezést a hétköznapok, és férjével kiválóan alkalmazkodnak egymáshoz. 

Kaposvárra szerződött. Itt tanulta meg, hogy mi a különbség a színház és a filmezés között. Ez utóbbi megismételhető, s az előzőnél a „rögzítés” tudományát kellett elsajátítania, azaz akkor, ott, élőben megcsinálni a varázslatot, a katarzist. Ez a próbafolyamatok során alakul ki. Akkor, amikor egy kicsit „belehal” a szerepébe.

Nagy-Kálózy Eszter Rotary Club Tatabánya

Forrás: S. G. / 24 Óra

A művésznő bevallotta, volt, hogy szó szerint alig tudott lejönni a színpadról, annyira kimerítette ez a folyamat. Szabadúszóként dolgozik, ugyanakkor számtalan színházzal van kapcsolatban. Az ország legnagyobb művészeivel állt a színpadon és a kamerák előtt. Elmondta azt is: az olvasópróbákon mindig nagyon zavarban van, később, fokozatosan bújik a karakterek bőrébe. 

Nem tartja magát énekes színésznek, ám nagyon büszke arra, hogy megformálhatta Karády Katalint, és énekelhetett is a filmben. A járvány új irányba terelte az életüket, a színházakat. Férjével, Rudolf Péterrel saját lakásukban készítették el az első streamelt előadást Örökké fogd a kezem címmel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában