Jeles nap

2022.05.22. 17:19

Gálaműsorral mondtak köszönetet a tatabányai pedagógusoknak az Agorában (képek)

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A  hála szavaival telt meg a Vértes Agorája pénteken, a Hit Gyülekezete helyi közösségének pedagógus napi gálaestjén. A szervezők kiváló zenészekkel és énekesekkel tarkított ünnepi koncertsorral kedveskedtek a kulturális intézmény nagytermének színpadán, kifejezve hálájukat és megbecsülésüket a városban és a térségben tanító pedagógusoknak.

– Az elmúlt időszak kihívásokkal, megpróbáltatásokkal teli időszakában példamutatóan foglalkoztak a gyermekeinkkel és helytálltak a digitális térben és az oktatási intézményekben egyaránt – fogalmazott Pauer Csaba lelkész.

Elsőként Nyári Alíz lépett színpadra, aki édesapja, Nyári Károly helyett érkezett a megyeszékhelyre és dalban mondott köszönetet a teremben helyet foglalóknak. Alíz saját szerzeményekkel, valamint feldolgozásokkal kápráztatta el a közönséget.

Őt követte Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache operaénekesek párosa, akik produkcióit szűnni nem akaró vastaps kísérte. A művészek Verdi legnépszerűbb szerzeményéből adták elő a Nabucco áriát. Rangos elismeréseiket nehéz lenne felsorolni, egyebek mellett mindketten az Magyar Állami Operaház kitüntetett figyelmét élvezik.

Váratlan meglepetéssel folytatódott a műsor, ajándéksorsolás következett. Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Pauer Csaba lelkész felajánlott ékszercsomaggal jutalmazták a kihúzott székszám aktuális tulajdonosát.

Végül Bayer Fiderika, eMeRTon díjas előadóművész vette át a mikrofont, zenekara pedig a helyet a színpadon. Színvonalas produkciókkal zárta a fellépők sorát. A közönség szinte egyszerre „kiáltott” a Kinek mondjam el vétkeimet című dalért, ami az Eurovíziós dalfesztivál negyedik helyezettje lett 1994-ben, és ami meghozta Friderika számára az országos ismertséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában