Nyári élmények

2022.07.07. 14:00

Ebben a tatabányai táborban valóban minden nap más

Minden nap más a tábor neve. A Puskin Művelődési Házban ugyanis a héten minden nap más művészeti műfajjal ismerkedhetnek meg játékos keretek között a gyerekek.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Amíg az ifjak birtokba vették a NépmesePont minden rejtett szegletét, Tóth Zsóka a tábor vezetője foglalta össze a hét történéseit. Óvodás a legifjabb és felsőtagozatos a legidősebb táborlakó. A találkozás alkalmával lefektették a tábori szabályokat, amelyet mindenki ellátott kézjegyével is. Megszívlelendő okosságokat soroltak fel, például, hogy barátságosak és jószívűek lesznek, vagy meghallgatják egymást. Óriási papír hirdeti, hogy naponta felírják azt is, mi tetszett a legjobban nekik. A „minden” szó szerepel a leggyakrabban.

Valószínűleg így is lehet, hiszen itt nincs két egyforma nap. A nyitónapon a Peron Music Alapítvány két munkatársa, Sirkó Martin és Csalai Judit látogatott el, akik sokféle dobot hoztak a gyerekeknek. Kedden Nagyváradi Szandra érkezett sokféle bábbal. A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét kis csoportokban dolgozták fel és elevenítették meg a gyerekek. Megismerkedhettek a láncmesékkel is, amelyben fakanálra rajzolt figurák voltak a fiatalok segítségére.

Tatabánya NépmesePont Puskin tábor
Forrás: S. G. / 24 Óra

Hogyan áll össze egy szimfonikus zenekar – ebben Belső Máté volt a gyerekek segítségére, majd Tara Andrea próbál a héten tanultakból egy kis jelenetet összerakni a táborlakókkal, amelyet majd pénteken délután a szülőknek is bemutatnak.

Naponta hang- vagy beszédébresztővel indítjuk a napot. Azt próbálom megtanítani ezeken a játékos foglalkozásokon a gyerekeknek, hogy érezzék a tüdejüket, vegyenek nagy levegőt és úgy pörögjön a nyelvük. Fontos, hogy érthetően, tisztán tudjanak beszélni. Mondókákat, rövid verseket tanulunk ezeken a foglalkozásokon, amelyeket majd jól be lehet illeszteni a kis előadásba is. Az írást is gyakorolják, hiszen a kis verseket le is jegyzik maguknak.

– mondta Tóth Zsóka.

Tatabánya NépmesePont Puskin tábor
Forrás: S. G. / 24 Óra

A játékos, interaktív foglalkozásokon kívül sok játék és kézműves foglalkozás is szerepel a napirendben. Vankó Éva, a művelődési ház vezetője segítségével többféle zajkeltő eszköz, és báb is készült már – mutatták boldogan a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában