Hatóság félrevezetése

2022.08.08. 16:46

Megcsalták, rendőrségi feljelentéssel állt bosszút Tatabányán a nő

Mobilt vett a párjának, ám a férfi megcsalta őt. A nő le akarta tiltatni a telefont, úgy tűnik, bármi áron.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A hatóság félrevezetésének vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki telefon jogtalan eltulajdonítása miatt tett hamis feljelentést. A vádirat szerint a nő vett egy mobiltelefont az élettársának, a férfi azonban megcsalta őt. Ezért bosszúból a telefont le akarta tiltani, de nem tudta.

A nő ekkor úgy gondolta, ha feljelentést tesz a telefon eltulajdonítása miatt, akkor a rendőrség az élettársától majd lefoglalja a telefont, ezért 2020. november 11-én a Tatabányai Rendőrkapitányságon azt a valótlan tartalmú feljelentést tette, hogy egy ismeretlen tettes 2020. november 05-én a tatabányai buszvégállomás egyik padján hagyott táskáját benne személyes irataival és telefonjával együtt ellopta, ő a táskát a pályaudvar irodájában visszakapta, azonban a telefonja hiányzott belőle.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, ám később a nő  elismerte, hogy sérelmére bűncselekmény elkövetése, eltulajdonítás valójában nem történt, ezért a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.

Ezt követően indult meg az eljárás a nővel szemben hatóság félrevezetése vétsége miatt. A Tatabányai Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!