Kajak-kenu

2022.08.09. 11:30

Nyergesi ezüst- és bronzérem született az Országos Kajak-Kenu Bajnokság döntőjében

Üdvrivalgással fogadták a nyergesi kajakos gyerekek a városi példaképük, Kiss Blanka világbajnoki címéről érkezett hírt a szegedi korosztályos magyar bajnokság döntőjében, amelyen két érmet tudtak szerezni.

Fenyvesi Károly

Varga Lara (balról), Dányi Tóth Judit edző és Deák Anna Csenge

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi

Kajak-kenu A szegedi Maty-éren rendezte a hét végén az idei kölyök, gyermek országos bajnokság döntőit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az esemény Kolonics György Emlékversenyként szerepelt a sportág naptárában. A Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ 41 évvel ezelőtt kialakított vizén hetvenkilenc egyesület 1521 versenyzője állhatott rajthoz. 

Köztük volt a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület tizenhat fiatalja is, akik Gurgulits Mihály szakosztályvezető kíséretében autóztak el Szegedre. Ha pedig már eljutottak az országos döntőre, a gyerekek közül többen átélhették, milyen érzés ilyen rangos korosztályos versenyen a dobogóra állni az immár legendás pálya partján. 

Rá emlékeztek - Az utánpótláskorú versenyzők országos bajnoksága az egykori kiváló kenus, Kolonics György nevét viseli. Az 1972-ben, Budapesten született "Koló" pályafutása során többek között három olimpiai, 15 világbajnoki és három Európa-bajnoki címet nyert 1993 és 2007 között. Váratlanul, edzés közben hunyt el 2008. július 15-én, 24 nappal a pekingi olimpia előtt. A pekingi ötkarikás játékok lett volna az ötödik olimpia, amelyen indul. Halálát szívelégtelenség okozta.

A lányok U12-es korosztálya MK2-es kategóriájának 2 ezer méteres távján ezüstérmes lett Deák Anna Csenge Varga Larával alkotott párosa. Az ezüstös gyerekek ott voltak abban a hajóban is, amely Somodi Laurával és Schubert Zitával alkotva négyest, bronzérmes lett az MK4 női gyermek U12-es korosztály 1000 méteres döntőjében. Nyolcadik helyével sikerült az első tízben végeznie az MK4 férfi gyermek U12-es korosztály 1000 méteres döntőjében a Merényi Tamás, Eckl Kristóf, Pánczél Kristóf, Fischer Flórián alkotta négyesnek.

A korosztályos magyar bajnokság döntőjének emlékezetes pillanata volt, amikor megérkezett a hír arról, hogy Kiss Blanka és Lucz Anna világbajnok lett Kanadában K2 200 méteren. Blanka nyergesújfalui, az itteni Duna-parton ült először kajakba. Nem véletlenül, a nyergesiek üdvrivalgása volt a leghangosabb. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában