Kacsa

2022.08.09. 20:03

Medvét kiáltottak, de nincsen veszély a prédikálószéki kilátónál

A híresztelésekkel ellentétben nincsen medveveszély a prédikálószéki kilátónál. A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai nem találtak nagy testű ragadozóra utaló nyomokat, jeleket.

Walczer Patrik

Forrás: Shutterstock

Fotó: : Májer Csaba József

Kamu a prédikálószéki medve!

– olvasható az állami erdőgazdaság közösségi oldalán. A Pilisi Parkerdő tájékoztatása szerint az elmúlt napokban több bejelentést is kaptak arról, hogy a Prédikálószék környékén medveészlelésről szóló hírek terjednek, sőt, ismeretlenek a kilátóban veszélyre figyelmeztető feliratokat is elhelyeztek.

A Pilisi Parkerdő közölte, hogy sem valós medveészlelés, sem befogás nem történt. Így mindenkit biztosíthatnak arról, hogy a Visegrádi-hegységben jelenleg nincs medve.

A bejegyzésükben egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a népszerű csúcs környéke fokozottan védett természetvédelmi terület, ahol a sátrazás szigorúan tilos. Mivel a kirándulók gyakran alszanak a kilátóban, így arra is felhívták a figyelmet, hogy be kell jelenteni a Parkerdőnél, ha valaki 24 óránál hosszabb ideig tartózkodik az erdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában