Illebális bevándorlás

2022.08.13. 12:43

Ismét migránsok lövöldözhettek Horgosnál

Szerdáról csütörtökre virradóra, éjjel egy óra tájban több lövést is lehetett hallani Horgoson. Erről egy helyi lakos számolt be közösségi oldalán, állítását később többen megerősítették. Úgy tűnik, ma már minden hétre jut egy vagy több migránsokkal kapcsolatos fegyveres incidens a déli határ túlsó felén – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

„0.49-kor lövések hallatszottak a határ felől, méghozzá gépfegyverből. Sorozatosan” – írta egy horgosi polgár közösségimédia-felületén. Az újvidéki székhelyű Vajdaság MA online portál tudósítása szerint többen is megerősítették, hogy hallották a gépfegyverkattogást. Úgy tűnik, már szinte minden hétre jut egy vagy több migránsokkal kapcsolatos fegyveres incidens a déli határ túlsó felén.

Horgoson lövöldöztek a migránsok Forrás: Magyar Nemzet / Mirkó István

Korábban Martonoson is lövöldözhettek a migránsok. Azóta Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő-testület elnöke is tájékoztatott a jelenségről. Mint a Pannon RTV-nek elmondta, „a migránsok egyre agresszívabbak, a fegyverropogás pedig szinte mindennapossá vált” a településen. A városházán megtartott sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy gyakran lehet találni fegyvereket Horgosnál, illetve hogy a becslések szerint 1200 migráns tartózkodik a falu különböző részein.

Tragédiák

Korábban július 28-án, a Szabadka mellett fekvő makkhetesi erdőben lövöldöztek a migránsok. A helyiek először a fegyverszóra lettek figyelmesek, később a bevándorlók egy meglőtt migránst húztak ki a lakott környékre, amelynek néhány lakos szemtanúja volt. A sérült férfit egy közeli kórházba szállították. A legnagyobb összecsapás azonban július elején történt az erdőben, amikor migránsok és embercsempészek két csoportja lőfegyverekkel, késekkel támadt egymásra. 

A hivatalos adatok szerint a lövöldözés során egy húszas éveiben lévő férfi elhunyt és számos bevándorló került életveszélyes állapotba. A legsúlyosabb sérült egy 16 éves, iráni származású lány volt. Medencetájon találták el, a belső szervei is károsodtak. A tragédia után arról lehetett olvasni a szerb sajtóban, hogy a bűnözők felosztották egymás között a határ menti területet, ezért fordulnak egymás ellen.  

Gyújtogatnak is.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztrációfotó / Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában