Időjárás

2022.09.27. 07:29

Citromsárgában a megye: heves zivatarokra és tomboló szélre figyelmeztetnek

Kedden még egészen biztosan társunk marad az esős időjárás. A meteorológia Komárom-Esztergom megyére az elsőfokú figyelmeztetést is kiadta.

Kemma.hu

Forrás: Bors

Fotó: Móricz István

Továbbra is marad a párás, borongós, esős idő a térségünkben. Kedden nem lesz hiány a csapadékból. A Köpönyeg.hu prognózisa szerint reggelre többfelé képződik köd, illetve párás lesz a levegő. Az erősen felhős égből eleinte északnyugaton, majd egyre többfelé várható eső, zápor, az Alföldön délután zivatarok is kialakulhatnak. Déltől az északnyugati szél egyre több helyen megerősödik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom megyére keddre ki is adta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu

A meteorológia előrejelzése szerint kedden délelőtt az északnyugati megyékben, később a fokozatosan kelet felé haladó front mentén fordulhatnak elő zivatarok. A konvektív csapadékrendszer késő délután a középső országrészben és délnyugaton, majd este, késő este keleten okozhat zivatarokat. A cellákat viharos kifutószél (60-80 kilométer/óra), intenzív csapadék (lokálisan >20 milliméter), esetleg apró szemű jég kísérheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!