Ítélet

2022.09.27. 17:19

Videón a tatabányai balhé: késsel szúrta szemen haragosát a férfi

Kétszer is az utcán lendült akcióba a férfi. Egy alkalommal haragosát késsel, máskor barátnője ismerősét ököllel és lábbal bántalmazta.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság szeptember 27. napján tartott előkészítő ülésen, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki késsel támadt haragosára a tatabányai utcán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A vádirat szerint az elkövető  2021. december 29-én Tatabányán észrevette a vele szemben érkező haragosát, ezért a kezében tartott két doboz sört a földre tette, és a kezében tartott késsel felé támadt. A férfi a sértett szemhéját szúrta meg a késsel, miközben megöléssel fenyegette. A szúrás következtében a kés pengéje letörött annak nyeléről. Az erőszakos férfi garázda cselekményét térfigyelő kamera rögzítette. A megszúrt férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Ezt megelőzően az elkövető 2021. november 15-én Tatabányán meglátta barátnőjét egy másik férfival sétálni, odament hozzájuk, közben fenyegetőzött, majd barátnője haját húzta, és felpofozta. A jelenlévő férfi a nő védelmére kelt szóban, mire az elkövető fenyegetések és szidalmazások után a férfit ököllel ütötte meg az arcán. A sértett emiatt a földre került, az elkövető ekkor többször belerúgott, majd közölte, hogy csak akkor áll le, ha a sértett tőle bocsánatot kér, ezt a bántalmazott férfi teljesítette. A férfinak a bántalmazás miatt darabos arccsonttörése keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!