Vizsgálják

2022.11.27. 08:19

Baj van Tatán: szivárog a völgyzárógát a Cseke-tónál (videó)

Január óta szivárog a víz a Cseke-tónál. A gát statikai állapota azonban stabil, semmilyen veszélyt nem jelent.

A Cseke-tó völgyzáró gátjának leeresztő zsilipjénél tartott tájékoztatót nemrégiben a körzet önkormányzati képviselője, Boglári Zoltán. Az önkormányzat már korábban megrendelte azokat a vizsgálatokat, amelyek a gát állékonyságát és talajmechanikáját ellenőrzik, a völgyzáró gát statikai állapota stabil, semmilyen veszélyt nem jelent. 

Boglári Zoltán elmondta, hogy a körzetéből többen is kérdezték, hogy mi a helyzet a gáttal, ugyanis aki arra sétál jól látja a védekezésnek a nyomait. Az első szivárgást még januárban jelezték, ez a vízszint emelkedésével fokozódott, végül október közepén kellett elkezdeni a védekezést. 

– A gát állékonyságával, statikájával nincsen probléma az eddigi vizsgálatok szerint, úgyhogy további vizsgálatok folytatódnak, és jelenleg a védekezés, illetve a helyreállítási munkák zajlanak – mondta a képviselő. Hozzátette: a szivárgást magában a zsiliprendszerben okozhatja valami. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában