Emlékek

2022.11.29. 18:10

Faragó Tamás: Csapó Gábor nem csupán csapattársam, barátom is volt

Az olimpikon vízilabdázó Komáromban mesélt egykori csapattársához fűződő emlékeiről.

K. D.

Elhunyt Csapó Gábor

Fotó: Zih Zsolt

– Nem csupán csapattársam, barátom is volt Csapó Gábor – idézte fel emlékeit a vasárnap elhunyt hajdani kiválóságról Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, aki a komáromi Bozsik-iskolában tett látogatásakor mesélt a sportolóhoz fűződő emlékeiről.

Vasárnap halt meg Csapó Gábor, szintén olimpiai bajnok vízilabdázó, akivel dr. Faragó Tamásnak szoros kapcsolata volt a Vasasban és válogatottban is, sikeres időszakokban játszottak együtt. Később is folytatódott a barátság, az utolsó pillanatokig. Úgy fogalmazott, az is nagyon szomorú, hogy Csapó Gábor egészségesnek tűnő, hatalmas ember volt, akiről az ember nem képzelte, hogy valaha is eltávozhat.

– Minden halálhír az embert váratlanul érinti, még akkor is, hogyha az ember megpróbál felkészülni a legrosszabbra.

Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. 

Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-nyertes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott. Csapó Gábor hetvenkét esztendős volt. Dr. Faragó Tamás Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgóval járt hétfőn a komáromi Bozsik-iskolában, ahol a sport szeretetét igyekeztek átadni a fiataloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában