Labdarúgó-világbajnokság

2022.11.30. 15:11

Argentin győzelmet és a két csapat továbbjutását várja Vincze Pilu

Még bárki kieshet és továbbjuthat a C-csoportban.

Kun Attila

Robert Lewandowski Szaúd-Arábia ellen megszerezte első vb-gólját. Folytatás Argentína ellen?

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

C-csoport, 3. forduló

Lengyelország–Argentína

Szerda, 20 óra.

Kusza a helyzet a C-csoportban, hiszen még mind a négy válogatott továbbjuthat, de akár ki is eshet. A négyes élén álló Lengyelország helyzete viszonylag tiszta: ha Lewandowskiék legalább döntetlent érnek el Argentína ellen, biztosan továbbjutnak, győzelemmel pedig csoportelsők. Vereség esetén kiesnek, ha Szaúd-Arábia is legyőzi Mexikót (ebben az esetben az arabok mennek tovább Argentína mellett), ha Mexikó győz, vagy döntetlen születik a másik összecsapáson, a gólkülönbség dönt majd a lengyelek sorsáról. Argentína győzelme esetén mindenképpen továbbjut, ha döntetlent játszik, ki kell szurkolnia, hogy Szaúd-Arábia ne verje meg Mexikót (ekkor a lengyelek mellett az arabok mennek tovább), vereség esetén viszont búcsú vár a gauchókra.

Lapunk egyik vb-szakértője, az FC Komárno szakmai igazgatója, Vincze István az argentinok egygólos győzelmét és a két csapat továbbjutását várja.

– Argentínának korábban mindig jó védői voltak, ez azonban most nincs így, a hátsó alakzatuk könnyen zavarba hozható. Bár az eddigi szereplésük és játékuk csalódást jelent számomra, mégis úgy gondolom, hogy egy góllal győzni fognak. A lengyeleknek sokba kerülhet Lewandowski Mexikó ellen kihagyott tizenegyese és az ezáltal elszalasztott győzelem, de szerintem a másik mérkőzésen nem fog olyan eredmény születni, amely a kiesésüket eredményezné. 

A csoport állása: 1. Lengyelország 4 pont, 2. Argentína 3 (3-2), 3. Szaúd-Arábia 3 (2-3), 4. Mexikó 1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!