Ipari park

2023.01.26. 14:00

Szénhidrogén szennyezést találtak Környénél - vizsgálják

Jelentős szénhidrogén eredetű szennyezést tártak fel a Környei Ipari Park területén - közölte a UBM Holding Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Kemma.hu/MTI

Valószínűsíthetően az ingatlan felszíne alatt található használaton kívüli tartályokból, vagy az ezekhez kapcsolódó vezetékekből származik a szennyezés, amely az ipari park környékén található további területeket is érinti - ismertették.

Az UBM Holding Nyrt. leányvállalata, az UBM Feed Zrt., valamint a cégcsoportba tartozó további társaságok sem az ingatlan tulajdonjogának megszerzését megelőzően, sem azt követően nem folytattak olyan tevékenységet a területen, amelyből a szennyezés származhatna. A szennyezés észleléséig nem is volt tudomásuk az ingatlanon található tartályokról - írják a tájékoztatásban.

A szennyezés pontos mértékének megállapítására, a szennyezésért felelősök beazonosítására a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és
Természetvédelmi Osztálya eljárásán fog sor kerülni - jelezte az UBM Holding Nyrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!