Gondatlanság

2023.01.30. 12:07

Helyszíni fotók: záróvonalnál előzve ütötte el a motorost az 1-es úton, gyerek is sérült

A közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az előzés szabályainak megszegése miatt egy motorkerékpárost ütött el.

Kemma.hu

Az előzés szabályainak megszegése miatt ütötte el a motorost

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a bicskei férfi 2021. október 17-én az 1-es számú főúton Bicske irányából Tatabánya felé vezette autóját. A 41+700-as kilométerszelvényben – ahol a forgalmi sávokat záróvonal választja el és „Előzni tilos” jelzőtábla is van kihelyezve – kocsijával utolérte az előtte azonos irányban közlekedő, lassító és bal irányjelzőjét működtető motort.

A motoros azért lassított, mert a főútra merőleges Terv út irányába akart kanyarodni, követve az előtte haladó motorkerékpárt, amely ekkor már megkezdte a balra kanyarodást. Az elkövető az előzés során későn észlelte az elől haladó motort, ezért – bár teljes intenzitású vészfékezést kezdett– balra sodródó autója első részével nekiütközött a sértett vezette motorkerékpár hátsó részének.

Az ütközés következtében a motor az oldalára dőlt, az azt vezető sértett pedig 6-8 hét alatt gyógyuló súlyos sérüléseket, míg gyermekkorú utasa nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki – közöle dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!