Ötvennél többször szúrt

2023.01.30. 14:09

Rendőrnek készült a süttői testvérgyilkos

Január 30-án se vett részt a tárgyalásán a süttői testvérgyilkossággal vádolt Sz. D. A férfi ugyanis jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) vendégszeretetét élvezi. Sógorán 36, nővérén 15 késszúrást és vágást találtak a boncolás során.

G. D. V.

A gyilkossággal vádolt férfi nem jelent meg a tárgyaláson

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Folytatódott a Tatabányai Törvényszéken a süttői kettősgyilkos pere. A január 30-i tárgyalási napon a bíró felolvasta az orvosszakértői véleményeket és a fennmaradt tanúvallomásokat. Előbbiből kiderült, hogy a Sz. D. szinte szétkaszabolta a sógorát: a hátán 16 darab szúrt sérülést számoltak össze a boncolás közben, ebből tízszer áthatolt a bőrén. Ezen kívül számos vágott és szúrt sérülést találtak a fején, a nyakán, a mellkasán.

Az áldozaton összességében 36 sérülés volt. A halál oka heves vérzés és vérzéses sokk volt, amit többek között a tüdő, a szív és a máj sérülései okoztak.

Sz. D. nővérén kevesebb és kevésbé súlyos sérülések voltak: a hátán nem találtak külsérelmi nyomokat, a mellkasán viszont annál többet. Összesen 15 különböző mélységű és hosszúságú vágást és szúrást számoltak össze a testén. A halál oka a szívet, a tüdőt, a májat ért sérülések miatt fellépő vérzéses sokk volt. 

Rendőrnek készült
A bíró több családtag és szomszéd tanúvallomását felolvasta a tárgyaláson. Ezeket még akkor vették fel, amikor a tűz keletkezésének okát keresték. Vagyis a kegyetlen kivégzésre még nem derült fény. 
A vallomásokból kiderült, hogy Sz. D. rendőrnek készült, azonban a felvételije nem sikerült. Az egyik vallomás szerint csupán egyetlen ponttal maradt le a ponthatártól.
Először csalódott volt, de végül túltette magát a kudarcon. Viszont a helyét nem találta meg. Két főiskolára is jelentkezett, de egyiket sem fejezte be végül. Egyébként ismerősei kedves, segítőkész, udvarias fiúnak írták le, aki imádta a nővérét. 

A vádlott, hogy leplezze tettét, ruhákkal letakarta, benzinnel leöntötte és meggyújtotta a testeket. Ettől mindkettőn harmad- és negyedfokú égési sérülések keletkeztek. A késsel okozott szúrásnyomokat azonban a tűz nyomai sem fedték el. 

A tárgyaláson felolvasták Sz. D. véralkoholszint-mérésének az eredményét is. Ebből kiderült, hogy mintegy 8 órával a tűzeset után vettek tőle vért, amiben nem mutattak ki alkoholt. Azt azonban nem lehet tudni, hogy az elkövetéskor volt-e a szervezetében alkohol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!