Szabadságvesztésre ítélhetik

2023.01.30. 14:27

760 ezer forint tartásdíjjal tartozott gyermeke anyjának - a tatabányai bíróság dönt róla

A férfi tartásdíj fizetési kötelezettségének egyetlen alkalommal sem tett eleget, ezért a bíróság 250 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A férfi azonban ezután sem fizetett.

Kemma.hu

A tartás elmulasztása vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az apával szemben, aki hétszázhatvanezer forint tartásdíjat  nem fizetett meg gyermeke gondozójának – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársi kapcsolatából született gyermeket a bíróság 2018-ban a nőnél helyezte el, egyidejűleg kötelezte a férfit arra, hogy volt élettársának minden hónapban előre esedékesen a hónap 15. napjáig havi 40 ezer forint összegű gyermektartásdíjat fizessen meg.

A férfi tartásdíj fizetési kötelezettségének egyetlen alkalommal sem tett eleget, ezért a bíróság 2021-ben 250 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A férfi azonban ezután sem fizette a tartásdíjat, ezért ellene újabb büntetőeljárás indult.

Az apa 19 hónap alatt 760 ezer forint összegű tartásdíj megfizetését mulasztotta el. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, egyidejűleg kötelezze arra, hogy létesítsen rendszeres, a megélhetését biztosító fizetést nyújtó munkaviszonyt, vagy ennek hiányában vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!