Hóhelyzet

2023.02.03. 12:54

Baleset baleset hátán Komárom-Esztergom megyében - araszol Tatabánya a hó miatt

Kemma.hu

Havas úton más a vezetési technika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Február 3-án ismét havazott Komárom-Esztergom megyében, ami meglepetésszerű volt az autósoknak. Pénteken több baleset is történt a megye útjain néhány óra leforgása alatt., részben a hó miatt. Gányai Balázs, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense részletezte a délelőtt eseményeit.

Fél 10 kor Dad és Császár közt, két autó koccant, majd Kocson, a Dadi úton egy lakatlan ház kerítésébe csúszott egy másik jármű. vadelütés  9:39 Oroszlány és Környe közt őzet ütött el egy autós, szerencsére nem sérült meg senki. 

10 óra 45-kor Tatán, az Újhegyi úton, a vasúti átjárónál megcsúszott, majd álló autóba ment egy autós. 10 óra 51-kor az 1119-es úton, a koldusszálási kanyarban történt baleset, emiatt állt a sor az 1119-esen. 

10 óra 52-kor fának ütközött egy autó Táton, a Vörösmarty utcában. Tatabányán a Táncsics utcában szaladt kerítésnek egy jármű, majd a Béla király utcában tolatott egyii jármű egy másik, parkoló autónak.

Mint megírtuk, Kisigmándnál,  13-as főúton egymás után két baleset is történt, bár az valószínűleg nem a hó miatt.

Tatabányán egyébként többnyire havas-latyakosak az utak, bár a főbb ütőereken lassabban halad a forgalom tapasztalatunk szerint. A hó folyamatosan szakad, így várhatóan nem lesz gyorsabb az élet délután sem. 

Az Útinform tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom és Fejér vármegyékben és a  Duna-Tisza közén hó vagy havas eső esik, Mosonmagyaróvár, Csorna, Pápa, Szántód és Szekszárd környékéről szemerkélő esőt jelentettek.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a Tiszától nyugatra vizes, nedves, vagy a preventív védekezés nyomán sónedves. Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyékben, valamint Mosonmagyaróvár környékén a mellékutak felszíne sok helyen hókásás, latyakos. A látási viszonyok mindenütt jók.

Általában szélcsend van, elszórtan gyenge a légmozgás, egyedül Vasvár és Makó térségében fúj közepes (30-39 km/h) erősségű szél.  A hőmérséklet -5 és +6 C fok között változik, a legalacsonyabb értéket Miskolc környékéről jelezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában