Őszinte vallomás

2023.03.22. 17:28

Megható sorokat posztolt a tatabányai származású édesanya a Down-szindróma világnapján

Sokan, különböző módon emlékeztek meg a Down-szindróma világnapjáról. Az egyik legmegindítóbb, legőszintébb beszélgetés a tatabányai származású Lugosi Dórával készült, aki érintett édesanya, a Danka szemléletformáló márka megálmodója, a Mesélj, Anyukám! podcast állandó szerzője és nevéhez fűződik az Értékes vagy! társadalmi érzékenyítő program is.

Kemma.hu

Könnycsepp gördül Lugosi Dóra arcán

Forrás: Facebook

Lugosi Dóra négygyermekes anyuka. Folyamatos reflektorfényben él, mégsem takargatja könnyeit, s nyíltan beszél a nehézségekről is, amelyekkel naponta szembesül a négy kisgyermeke nevelése kapcsán. Nála nincsenek tabu-témák, vannak rossz és még rosszabb napok, s persze megannyi meghitt együttlét családjával, s támogató párjával. Mindennek tanúi lehetünk, ha követjük a tevékenységét, írta.

Már az első csöppség, Martin születése után blogot indított Elég jó anya címmel, ahol az anyalétnek azon oldalairól szólt, melyekről sokak szerint nem ildomos. Három és fél évvel ezelőtt született meg második kisfia, Zoárd, akinél Down-szindrómát diagnosztizáltak.

Ekkor indította el a Danka érzékenyítő márkát és posztjaival sokat tett azért, hogy elfogadóbb legyen a társadalom. Két kisebb gyermeke, Merse és Zille születése után pedig már a négygyermekes, sokszor időhiánnyal, lelkiismeret-furdalással küzdő anyaként saját példáin keresztül buzdít önelfogadásra, önmegbocsátásra, a párkapcsolat aktív ápolására és a jövő helyett a jelenben létezésre.

Lugosi Dóra igazi példakép. Mindenkinek.

A Down-szindróma világnapját megható poszttal köszöntötte. Egy olyan képpel, ahol egy rendezvényen könny csordult végig az arcán.  

Hölgyeim és Uraim, az a könnycsepp ott, ami végiggördült az arcomon az @ertekesvagy_ első rendezvényünk záró perceiben. 
Mert hála van bennem.
Mert Vagytok.
Mert mellénk álltok.
És Isten tudja, hogy hova fog minket vinni ez az energia.
De az biztos, hogy előre.
Egy olyan helyre, ahol kevesebb a diszkrimináció, a fura tekintet, az ignorálás.
Köszi, hogy vagytok és köszi, hogy támogattok bennünket. 
Egymást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában