Megye I.

2023.03.26. 06:46

„Aki pályára lép, az apait-anyait bele fog adni” − stabil és botladozó csapatok csatái jönnek

A Kecskéd és a Tát is egy győzelemmel feledtetné az elmúlt heteket

Herczeg István

A Tata (feketében) folytatná jó sorozatát, a Kecskéd lezárná negatív szériáját

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A 18. fordulóval folytatódik a megyei bajnokság első osztálya. Az előző két mérkőzését egyaránt megnyerő, de így is csak a tizedik helyen álló Vértesszőlős a Bábolnát látja  vendégül. A hazaiak sorozatban harmadik győzelmükre készülnek, de Józsa Péter fiainak sincs oka a szégyenkezésre, hiszen hét mérkőzés óta veretlenek, és ezzel a dobogóért harcolnak, amitől csak négy pontra vannak jelenleg. Ősszel a Bábolna nagy verést mért a Vértes­szőlősre, akkor 8-0 lett a vége. A listavezetővé előrelépő Nyergesújfalu hazai közönség előtt tartaná meg pozícióját a tabellán, ehhez az Almásfüzitőt kellene legyűrnie. A füzitői csapat kétarcú, hiszen előbb legyőzték a dobogóért harcoló Vértessomlót, majd kikaptak a Vértesszőlőstől. Ettől függetlenül jó meccs lehet, és vélhetően potyogni fognak a gólok is. 

A Kecskéd és a Tát csapataiban közös, hogy nem a mostani hetekben élik fénykorukat, a Kecskéd kettő, a Tát három mérkőzés óta nem tudott pontot szerezni, előbbi még gólt sem rúgott ezeken a meccseken. Így most egymás ellen kitűnő alkalom nyílik a javításra. A tabellán is elég közel áll egymáshoz a két csapat, hiszen a Tát a hetedik, a Kecskéd a nyolcadik, kettőjük között hat pont a differencia. Ősszel parádés meccset vívtak egymással a felek, akkor a Kecskéd a 21. percben már 3-0-ra vezetett, majd a Tát a szünet után egalizált, ám végül a 82. minutumban a kecskédiek felé billent a mérleg nyelve. 

A második helyre visszaeső Koppánymonostor számára kötelező a győzelem a Környe ellen, hiszen az elmúlt két mérkőzésen nyeretlen maradt a csapat a bajnoki címért harcoló csapat, ráadásul a Környe a sereghajtó. Utóbbi ugyan mindig partiban van ellenfeleivel, de pontokat nem tud szeretni, így a papírforma alapján jóval esélyesebbek a hazaiak. A forduló rangadóját Vértessomlón rendezik, ahová a Sárisáp utazik. A hazaiak a dobogóért harcolnak, bár az elmúlt hetek nem úgy sikerültek, ahogy azt elképzelték Nagy Gézáék, hiszen két meccse nem szerzett gólt a csapat. 

Nagyon jól sült el az edzőváltás Sárisápon, Fenyvesi László érkezésével veretlen a gárda, bár még mindig az utolsó előtti helyen áll. Ettől függetlenül stabil a csapat, így megnehezítheti a Vértessomló dolgát, mint ahogy ősszel már megtette, amikor még Csapó Károly vezetésével 1-0-ra győzött. Az Esztergom–Tata összecsapás igen hektikus lehet, hiszen mindkét csapat szeret támadni. A Tata remek formában van, Wéber Roland csapata sorra nyeri a mérkőzéseit, de az Esztergom is győzött az előző fordulóban, ettől függetlenül a vendégek tűnnek esélyesebbnek. A legutóbbi összecsapásuk viszont meglepetésre esztergomi sikert hozott, akkor Spóner Józsefék hátrányból fordítva nyertek 3-2-re. 

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 18. forduló, vasárnap 15 óra

Vértesszőlősi SE–Bábolnai SE 
Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Készülünk, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég… 
Nyergesújfalu SE–Almásfüzitői SC 
Darabos Gábor, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Szurkolóinkkal együtt régóta vártunk erre a pillanatra. Tisztában vagyunk vele, hogy a bajnoki évad végéig nagyon sok nehéz mérkőzés vár ránk, de mindenképpen szeretnénk maradni a dobogó tetején. Céljaink eléréséért mindent meg fogunk tenni, és ehhez első állomásként hazai pályán egy jó képességekkel rendelkező Almásfüzitő ellen kell megszereznünk a három pontot. 
Wati-Kecskéd KSK–DG Tát SE 
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Jön a Tát és számunkra az a tét, hogy az elmúlt két meccs viszontagságaiból erőt merítve megszerezzük a győzelmet és elkezdjük a felzárkózást a középmezőnyhöz. Kevesen leszünk, de aki pályára lép, az apait-anyait bele fog adni, a kérdés az, hogy a lehetőségeinkkel hogyan élünk majd. 
Koppánymonostori SE–Környe SE 
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Az elmúlt két mérkőzésünk eredményesség tekintetében nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Sokat dolgoztunk a helyzetkihasználáson a héten, bízom benne, hogy jó pályán tudunk játszani és a játék ritmusa is megfelelő lesz. Egy pillanatra sem hisszük azt, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz. 
Vértessomlói KSK–Sárisápi BSE 
Nagy Géza, a Vértessomló vezetőedzője: – Nagyon bízunk benne, hogy megtörjük a gólcsendet. Stabil csapat a Sárisáp, az elmúlt három fordulóban nem kapott gólt, mi pedig két meccse nem lőttünk egyet sem. 
FC Esztergom–Tatai AC 
Spóner József, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, amelyen fejlődni tudunk fejlődni.
 

Megyei I. osztály, az állás 

HelyezésCsapatMeccsekGyőzelemDöntetlenVereségGólarányPont
1.Nyergesújfalu17122348-2038
2.Koppánymonostor17115155-1138
3.Tata17111554-2334
4.Vértessomló1793540-2630
5.Bábolna1793528-2130
6.Esztergom1774633-3725
7.Tát1780936-3724
8.Kecskéd1753928-4418
9.Almásfüzitő1753924-4218
10.Vértesszőlős17431030-6015
11.Sárisáp1735928-4014
12.Környe17121421-645

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában