Eltette

2023.03.27. 08:37

Videón a komáromi szalámitolvaj: 9 üveg szeszt is lopott hozzá, hogy jobban csússzon

A férfi a bevásárlókosarába tett felvágottakat és italokat a próbafülkében a hátizsákjába pakolta. Nem is volt kicsi az a zsák, jó sok minden fért bele.

Kemma.hu

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki komáromi üzletekből lopott. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, a társát elzárásra ítélje – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirati tényállások egyike szerint a férfi 2021. november 22-én a komáromi áruházban felvágottakat és szeszesitalokat tett a nála lévő bevásárlókosárba, majd bement a próbafülkébe, ahol a szalámikról eltávolította az áruvédelmi eszközöket, majd a szeszitalokat és a húsárut is hátizsákjába rejtette.

Miután az általa megvásárolni kívánt egyéb dolgokat az önkiszolgáló pénztárnál kifizette, a kasszasort elhagyta. Ekkor azonban a biztonsági őr ellenőrzés alá vonta őt.

A férfi hátizsákjából az ellenőrzés során 9 üveg márkás szeszesital, és 5 márkás szalámi került elő. A lopott termékek együttes értéke: 41 ezer 240 forint volt.

Ugyanez a férfi néhány nappal később, 2021. november 26-án egy másik komáromi üzletből 40 ezer 502 forint értékben lopott szeszesitalt és más termékeket, amelyeket akkor a kabátjába rejtett. A biztonsági őr azonban megfogta a vádlotton lévő kabátot, amiből a vádlott egy mozdulattal kibújt, majd elfutott. Miközben a kabátból kibújt, az egyik alkoholos üveg össze is törött.

A férfi fél évvel később egy biciklire is szemet vetett. Egy társával 2022. március 27-én a komáromi vasútállomásnál a 36 ezer forint értékű kerékpárt úgy próbált ellopni, hogy téglával a kerékpárzárat legalább 4 alkalommal nagy erővel megütötte, miközben társa őt takarta az esetlegesen arra járó személyek elől. A zárat azonban nem tudták kinyitni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!