Kegyetlenség

2023.03.30. 17:30

Nem enyhült meg a bíróság, 19 évig rácsok mögött marad a tatabányai anyósgyilkos

Hiába kérte büntetésének enyhítését az anyósgyilkos, marad 19 év fegyházbüntetés. Legkorábban a rá szabott idő kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.

G.D.V.

Hiába a fellebbezés, a bíróság nem enyhített az anyósgyilkos ítéletén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék ítéletét a Győri Ítélőtábla a tatabányai anyósgyilkos ügyében: maradt a 19 év fegyházbüntetés. Az ítélőtábla nem tartotta alaposnak sem az ügyész, sem pedig a vádlott és védője fellebbezését.

Indoklásuk szerint a férfi szándékosan ölte meg anyósát. Ezt támasztja alá a nőt ért 13 késszúrás, melyek létfontosságú szervekre, a fejre, a mellkasra és a hasra irányultak. De erre mutatnak a gyilkos elkövetés előtti és utáni kijelentései is. Tette erős felindulásból elkövetett emberölésnek sem minősülhet, mivel azt nem társadalmilag menthető okból kialakult tudatszűkült állapotban, hanem rögtönös szándékkal követte el.

Ahogy arról már beszámoltunk: 2021. nyarán történt a szörnyűség. A tatabányai T. N. és anyósa rossz viszonyban voltak, most egy porzsákon vesztek össze. A vitának az idős asszony vetett véget, elindult az emeletről lefelé a lépcsőn.

A férfi utánament, majd véletlenül meglökte anyósát, aki ettől a lépcsőről a földre zuhant. A nő az esés miatt magatehetetlenül feküdt az előszoba padlóján, amitől veje nagyon ideges lett, ezért a nőt több alkalommal megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét hátrafeszítette, fejét több alkalommal a járólapba ütötte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!