Tragikus baleset

2024.03.26. 11:30

Érszorítót tettek a vonatgázolás során levágott lábra a rendőrök

Nem volt ideje mérlegelnie a rendőröknek, a csonkolt végtag ugyanis masszívan vérzett. A tragikus tatabányai vonatgázolásról vallottak a helyszínre elsőnek kiérkező rendőrök.

Kemma.hu

A Kemma.hu után a Zsaru Magazinnak is megszólaltak a tatabányai rendőrök, akik a tragikus vonatgázolás sérültjének megmentésében segédkeztek. A visszaidézésünkben elmondták, hogy március 4-e volt, este hat óra múlt néhány perccel, amikor bejelentés érkezett a Tatabányai Rendőrkapitányságra, hogy egy férfi a tatabányai vasútállomás 4-es peronján a vonat alá esett, és a szerelvény elgázolta őt. A rendőrök hét perc múlva a helyszínre értek.

Nem volt ideje mérlegelnie a rendőröknek, a csonkolt végtag ugyanis masszívan vérzett. A tragikus tatabányai vonatgázolásról vallottak a helyszínre elsőnek kiérkező rendőrök.
Bakó Lili őrmester, Fazekas Ádám őrmester (balról jobbra) értek elsőre a vonatgázolás helyszínére 
Forrás: Zsaru Magazin/Facebook


Kuglics Dávid őrmester, a Tatabányai Rendőrkapitányság járőre éppen valakit előállított, amikor ez a bizonyos hívás érkezett. Nem is tétovázott, az aktuális munkát kollégáival villámgyorsan átszervezték. Majd magához vette a Police Medic-táskáját, és csatlakoztak hozzá Fazekas Ádám és Bakó Lili őrmesterek, valamennyien elvégezték a Police Medicet. Azonnal autóba ültek, és megkülönböztető jelzéssel a helyszínre száguldottak.

A vonatgázoláshoz a rendőrök érkeztek elsőnek

– Elsőként érkeztünk a vasútállomásra, felszaladtunk a peronra, és odafutottunk, ahol az emberek álltak – eleveníti fel a történteket Kuglics Dávid. – Ijesztő látvány tárult elénk: a szerelvényt természetesen már odébb vitték vagy száz méterrel, a vonatbaleset áldozata pedig a sínek között feküdt, a jobb lába tőle kicsit távolabb. Szerencsére az áldozat adott életjeleket, mi villámgyorsan elkezdtük szétbontani a ruháját, a csonkolt végtag masszívan vérzett, ezért azonnal ráraktuk az érszorítót a vérzés elállítása érdekében, továbbá izolációs fóliával takartuk be, biztosítva ezzel a hővédelmet a mentősök kiérkezéséig. Amikor aztán pillanatokkal később megérkezett a mentőszolgálat, akkor a munka nagyját természetesen ők vették át, mi csak segítettünk nekik. Ha ebben a helyzetben lehet ilyet mondani: szerencsére más, jelentős sérülést nem találtunk a férfin – emlékszik vissza a történtekre Dávid, aki a Kemma.hu-nak korábban elmondta, hogy egy ilyen esetben fontos a gyors reakció, nincs idő és lehetőség leblokkolni. A nagy vérzéses eseteknél ugyanis a halálesetek 70-80 százaléka elkerülhető lenne, hogyha azonnal csillapítanák a masszív vérzést.

Kiderült utóbb, hogy a 65 éves férfi a Sopron–Budapest között közlekedő intercityről kívánt szabálytalanul – a vonat indulását követően – leszállni. A mozgó járműről nem tudott lelépni a peronra, így a vonat alá esett. Kuglics Dávid azt is elmondta, hogy sajnos nem ez volt az első eset, hogy életet kellett mentenie. Néhány hónapja egy idős bácsi vágta fel az ereit, őt is megmentették Police Medic-ismereteikkel. Boross Zoltán László ezredes, Komárom-Esztergom vármegyei rendőrfőkapitány példamutató szolgálatellátásukért elismerésben részesítette Kuglics Dávid, Fazekas Ádám, illetve Bakó Lili őrmestereket.

Mint arról korábban beszámoltunk, , a tatabányai vasútállomáson március 4-én, hétfőn kora este, nem sokkal 18 óra előtt történt a baleset. Egy Sopronból Budapestre tartó InterCityről szeretett volna megkésve leszállni az a férfi, akit a vonat maga alá gyűrt hétfőn. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a vonatgázolás helyszínéről egy idős férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba. A vonatgázolás sokkolta a peronon várakozó utasokat. A Kemma.hu-nak az egyik szemtanú mesélt a történtekről. Mint mondta: egy férfi későn szállt le a vonatról, a vonat elindult, maga alá sodorta az embert és levágta térdből a lábát. A MÁV közösségi oldalán adott ki közleményt a tragikus balesetről. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában