Időjárás

2024.03.28. 05:00

Kiadták a figyelmeztetést Komárom-Esztergomra: erős szelek és zivatarok zavarják meg az időt

Mondjuk, milyen lesz az időjárás csütörtökön.

Kemma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta csütörtökre Komárom-Esztergomra az elsőfokú, sárga figyelmeztetést a heves zivatarok, illetve széllökések miatt. Elsődleges veszélyforrást ilyenkor a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát is.

Forrás: met.hu

A prognózisuk szerint csütörtökön a Dunántúlon naposan indul a nap, majd a frontális felhő- és csapadékrendszer délelőttre az északkeleti tájakat is elhagyja, így ott is csökken a felhőzet. Ugyanakkor a déli óráktól délnyugat felől újból erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró, ezzel együtt nő a csapadékhajlam. Napközben kevesebb, estétől már több helyen valószínű - nagyobb eséllyel az ország északi felén - zápor, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön az erősen felhős égből szórványosan várhatók záporok. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. A borongósabb idő miatt hűvösebb idő lesz: 14-15 fok valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!