Bűnügy

2022.05.24. 08:10

Három fiatal rabolt ki egy negyediket Sopronban

Előbb együtt iszogattak vele, majd nekiestek és kirabolták.

Forrás: Ügyészség

Fotó: Pixabay

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három fiatal ellen, akik 2021 augusztusában rabolták ki ittas alkalmi ismerősüket - írják közleményükben.

A vádirati tényállás szerint az elkövetéskor 20 éves fiú és két 18 éves társa 2021 augusztusában, az éjszakai órákban Sopron utcáit járták. Itt találkoztak egy ismerősükkel és a számukra ismeretlen 28 éves sértettel, aki már ekkor elég ittas állapotban volt. Ezután együtt járták a soproni utcákat, több helyen is vettek szeszes italt, amit a sértett fizetett. 

Végül hajnali 4 óra felé, a három vádlott rátámadt a sértettre, hogy megszerezzék az értékeit és laptoptáskáját. Ütni kezdték, a sértett próbált védekezni, majd a földre is vitték. Végül sikerült felállnia és elszaladnia, ám a pólóját és a táskáját leszedték róla a támadói.

A tettesek végül a sértett táskáját és iratait eldobálták, a laptopot és a töltőjét pedig elrejtették.

A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a nyomozás során a rendőrök egy fatárolóban megtalálták a laptopját is.

Az ügyészség csoportosan elkövetett rablással és közokirattal visszaéléssel vádolja az elkövetőket. A többszörösen büntetett előéletű felnőtt terhelttel szemben az ügyészség fegyház büntetés kiszabását indítványozta, míg két fiatalkorú társával szemben az indítvány felfüggesztett fiatalkorúak fogháza.

A nyomozást az ügyben a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!