Segíti a korai fejlesztést

2022.05.25. 13:44

Biztos Kezdet Gyerekház nyílt Győrszemerén - fotók

Győr-Moson-Sopron megyében ez a harmadik intézmény, ami segíti a három év alatti gyerekek korai fejlesztését.

D. Pusztai Andrea

Fotó: Rákóczy Ádám

Győrszemerén szerda délelőtt megnyílt a megye harmadik Biztos Kezdet Gyerekháza. Országosan közel másfélszáz hasonló intézmény segíti a három év alatti gyerekek korai fejlesztését, Győr-Moson-Sopron megyében ez a harmadik Farád és Rábacsécsény után. A működtető a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete, a cél pedig  az esélyegyenlőség jegyében segíteni a társadalmi felzárkózást, a hátrányos helyzetű gyermekek egészséges fejlődését támogató, a szülői kompetenciákat erősítő ingyenes programokkal, szolgáltatásokkal.

Az eseményen részt vett többek között Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Tóth Zsuzsanna, a Vöröskereszt megyei elnöke, Kun Szilvia, a Vöröskereszt megyei igazgatója, Horváth Péter Zsolt, az országos szervezet főigazgató helyettese és Horváth Gyula győrszemerei polgármester.

A Biztos Kezdet Gyerekház Sokoróaljai Rügyecske Győrszemere épületét megáldotta Erlitz Anita református lelkész, Megyeri Ciprián római katolikus plébános és Karsay Lajos evangélikus lelkész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!