Támogatott tartalom

2022.05.27. 08:00

Beszélgess a polgármesterrel! – Új beszélgetéssorozat indul Győrben

DJ Yamina kérdezi először a városvezetőt.

Jó idő esetén a Nefelejcs köz ad helyet a beszélgetős programnak.

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A június elsején kezdődő programon a fiatalabb generáció tehet fel kérdéseket dr. Dézsi Csaba András polgármesternek bármilyen, őket érdeklő témában. A kötetlen társalgás díjmentes, ám regisztrációhoz kötött.  

Június első napján délután négy órakor a város középiskolásainak először nyílik lehetősége arra, hogy kérdéseket tegyenek fel Győr első emberének. Jó idő esetén a Rómer Ház melletti Nefelejcs közben megrendezett eseményen nem lesz tabutéma, minden kérdésre szívesen válaszol dr. Dézsi Csaba András.

„A programmal az a célunk, hogy minél közelebb kerüljünk ahhoz a generációhoz, amelyet egy politikusnak nagyon nehéz megközelíteni. Fontos, hogy beszélgessünk, mert ha csak távolról nézegetjük egymást, akkor mindenféle téves képzetek alakulhatnak ki az emberben. Kommunikációval el lehet kerülni azt is, hogy elbeszéljünk egymás mellett. Nem kell, hogy egy nyelvet beszéljünk, az a lényeg, hogy megértsük egymást” − fogalmazta meg a kezdeményezés okait dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Az első beszélgetőpartnere a Győrhöz számtalan szállal kötődő, népszerű lemezlovas, Illés Viktória, azaz DJ Yamina lesz. A külföldön is elismert zenész, rádiós műsorvezető ezúttal fotelban ülve tesz fel kérdéseket a polgármesternek.

„Most nem a megszokott produkciómmal jelentkezem, ez egy beszélgetés lesz a polgármesterrel, amit nagyon várok. Szerintem egy előadónak az is feladata, hogy lényeges és értékes dolgokról beszéljen a hallgatóságának, ezért is érzem fontosnak ezt a júniusi délutánt. Próbálok majd olyan kérdésekkel készülni, amelyek érdekelhetik a mostani fiatalabb generációt” − mondta Yamina a program előtti helyszínbejáráson.

A ZENE SEM MARAD EL

Természetesen az eseményre kilátogató fiatalok nem maradnak zene nélkül sem, hisz Yamina néhány nóta erejéig beáll majd a keverőpult mögé is, ízelítőt adva a győri polgármester és talán a saját zenei világából is.

„A zene azért is fontos, mert a többség úgy gondolja, hogy a világon angolul beszélnek a legtöbben, ami már csak azért sem igaz, mert valójában spanyolul, ám még tőlük is többen beszélik a zene nyelvét. Ez az, amely összeköti az embereket, és teljesen független a társadalmi adottságoktól, földrajzi helyektől” – zárta a beszélgetést dr. Dézsi Csaba András.

A program teljesen ingyenes lesz, csupán regisztrációhoz kötött, amelyet a [email protected] e-mail-címen lehet megtenni.
(A cikk Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában