Vádemelés

2022.06.28. 08:27

Egy segélyszervezet sofőrje 4 év alatt közel 4 millióért tankolt a saját autójába a céges benzinkártyával

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen, aki közel négy év alatt több mint 3,7 millió Ft értékben tankolt a saját céljaira a céges benzinkártyával.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A vádirati tényállás szerint a 48 éves férfi egy segélyszervezetnél dolgozott sofőrként, feladata volt a szervezet járművét használni, arról menetlevelet vezetni, a járműhöz tartozó benzinkártyával tankolni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Mint a közleményből kiderül, a férfi 2016 szeptemberében került új autóra, ettől az időponttól kezdve közel négy éven keresztül, 2020. júniusi lebukásáig a benzinkártyát saját céljaira is felhasználta. Ez idő alatt több mint 9 900 liter üzemanyagot vásárolt saját céljára, ennek értéke több mint 3,7 millió Ft.

A férfit az ügyészség minősített, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja. Vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság érdemben bírálja el a sértett polgári jogi igényét.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában