Bencés diák

2022.06.28. 16:04

Egykori alma matere falán helyeztek emléktáblát dr. Jordán László tiszteletére Győrben - Fotók

kisalfold.hu

dr. Jordán László jogász győri bencés öregdiák, lokálpatrióta elsőszülött fia, Jordán Tamás mond beszédet az emléktábla avatáson. Fotó: Csapó Balázs

Emléktáblát avattak dr. Jordán László jogász győri bencés öregdiák, lokálpatrióta tiszteletére. Emlékét hajdani iskolája a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Iskola közben található fala őrzi. 

Dr. Jordán László mindig szívén viselte a város sorsát, hosszú éveken át harcolt azért, hogy egyetemet létesítsenek a városban, valamint megalapította a Győriek Baráti Körét. 

Az avatáson megemlékezett róla elsőszülött fia Jordán Tamás, és dr. Horváth József a megyei könyvtár igazgatóhelyettese. Az emléktáblát Benkovics Ferenc atya és Sárai Szabó Kelemen atya áldották meg.

"Élete utolsó hónapjaiban világossá vált, hogy közeleg az idő. Ő azonban mindig elutasította, hogy az elmúlásáról beszélgessünk. Mint aki nem hiszi el, hogy meghalhat. Most, hogy itt állunk, úgy érzem igaza volt. Mert ahogy a mondás is tartja, akire emlékeznek az nem hal meg" – mondta el Jordán Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában