Háromból kettő

2022.08.07. 21:43

NB II foci - A Gyirmót 4, a Mosonmagyaróvár 2 gólt lőtt és győzött, az ETO kikapott - fotók

A Gyirmót vezeti a tabellát két forduló után.

kisalfold.hu

Herjeczki is beköszönt Fotó: Hagymási Bence/24 óra

Credobus Mosonmagyaróvár–Ajka 2–1 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 500 néző. V.: Kovács I.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Gáncs, Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., 76.) – Tóth L. (Simita, 57.), Végh B. (Papp, 82.), Sajbán M. (Illés D., a szünetben) – Szalka, Boros G. (Nagy Zoárd, 57.). Vezetőedző: Varga László.

Ajka: Horváth D. – Szűcs, Jagodics, Tar, Csemer – Tóth G. – Csizmadia (Gaál, 79.), Kenderes (Vogyicska, 70.), Sejben (Dragoner, 70.), Doncsecz (Berzsenyi, a szünetben) – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

Gsz.: Végh B. (60., 77., mindkettőt 11-esből), ill. Kenderes (32.)

A 33. percben Kenderes bal oldali beadására Szarka érkezett üresen. Az Ajka támadója a labdához nem ért hozzá, de a mozgásával megzavarta Heinrichet, így szerencsés góllal szerzett vezetést a vendégcsapat. 0–1. A 62. percben Illés esett el a tizenhatoson belül Jagodics szorításában, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Végh Bence laposan a bal alsóba lőtte. 1–1. A 77. percben Horváth Kevin bal oldali beadását Simita tette volna középre, de ebbe kézzel ért bele az egyik ajkai védő, amiért a játékvezető ismét büntetőt ítélt. A tizenegyest megint Végh Bence végezte el és nagy erővel a jobb felsőbe lőtt. 2–1. A hajrában az Ajka mindent megtett az egyenlítésért, de ez nem jött össze.Hullámzó mérkőzésen a nagyot küzdő Mosonmagyar­óvár talán egy kis szerencsének is köszönhetően tudta otthon tartani a három pontot. Végh Bence második NB II-es mérkőzésén rögtön duplázni tudott, ráadásul a büntetőket higgadtan értékesítette. Varga László cseréi lendületet hoztak a hazai csapat játékába, és bár a játék hazai oldalon még nem volt annyira látványos, ezt sikerült akarással kompenzálni.

Varga László: – Egy picit megnehezítettük a saját dolgunkat, hiszen az Ajka az első helyzetéből megszerezte a vezetést. Kicsit hullámzó volt a játék képe, de óriásit harcoltunk, és remélem, hogy ezzel a győzelemmel megérkeztünk a másodosztályba. Ha sikerül ilyen elszántsággal tovább dolgoznunk, akkor szép sikereket érhetünk el.

Kis Károly: – Nem érdemeltünk vereséget, sőt, a győzelemre is reális esélyünk volt. Horváth Péter 5. p: Nagy P. szögletét Csörgő V. fejelte a kapu bal oldalába. 0–1. 20. p: Szegi játszotta meg egy mélységi passzal a védők között kiugró Nagy P.-t, aki 11 m-ről az átvételt követően a kapus mellett higgadtan a kapuba lőtte a labdát. 0–2. 45. p: Soltész D. szabadrúgása a sorfalról vágódott Helembai M. elé, aki egy kis igazítás után kapásból a bal felső sarokba rúgta a labdát. 0–3. 76. p: Herjeczki jobbal 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 0–4. 81. p: Tóth B. ballal a kapu jobb felső sarkába lőtt. 1–4.

 

Dorog–Gyirmót FC Győr 1–4 (0–3)
Dorog, 522 néző. V.: Nagy R.

Dorog: Borsos (Molnár Zs., sz.) – Szilágyi Sz. (Barna, sz.), Berkó, Gyurácz, Papp M. – Lénárt, Albert Á. (Magyari Sz., 67.) – Rácz F. (Szerencsi, sz.), Tóth B., Szedlár – Paudits (Szalai J., 77.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Major, 69.), Csörgő V. (Hudák, 84.), Hajdú, Helembai – Vass Á. (Polgár, 84.) – Medgyes, Kovács M., Nagy P., Soltész D. (Herjeczki, 65.) – Pethő B. (Simon A., 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gsz.: Tóth B. (81.), ill. Csörgő (5.), Nagy P. (20.), Helembai (45.), Herjeczki (76.).

A Gyirmót a Szentlőrinc elleni mérkőzéshez hasonlóan ismét remek első félidőt produkált, ami korai gólokban is megmutatkozott. Ezt követően kissé visszafogottabban játszva is megérdemelt sikert aratott a csak felvillanásokra képes hazaiakkal szemben. A kék-sárgák sikere nem forgott veszélyben. 

Fenyvesi László: – Óriási egyéni hibákat követtünk el a kapott gólok előtt, így nagy előnyt adtunk a vendégeknek. Szünet után rendeztük a sorokat, erre a teljesítményre lehet építeni.

Csertői Aurél: – Jól indult a találkozó, hiszen korán sikerült gólt szerezni, ami után több helyzetet is ki tudtunk alakítani, melyekből szerencsére növeltük előnyünket. Végig uraltuk a játékot, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. 

ETO FC–Szeged 1–2 (1–0)
Győr, ETO Park, 1200 néző. V.: Ducsai. 

ETO: Kovácsik – Kovács, Fodor, Csonka, Vincze – Toma, Tuboly, Óvári (Babati, 46.), Kiss Balázs (Kovács I., 80.) – Priskin (Bacsa, 46.), Vitális (Kiss Bence, 68.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Szeged Grosics Akadémia: Ódor (Könczey, 46.), Temesvári, Molnár, Szilágyi Z., Beronja (Bitó, 76.) – Gajdos, Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., 60.), Pintér Á. – Szatmári L. (Vági, 90+4.), Szakály D. (Bíró B., 60.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovic.

Gsz.: Csonka (3.), ill. Gajdos (56.), Szilágyi (81.).

Az ETO-ban ezúttal Csinger és Kiss M. betegség miatt nem állt rendelkezésre. 3. p: Vitális végzett el szabadrúgást a bal oldalról, a beadását Csonka 8 m-ről előrevetődve fejelte a jobb alsó sarokba. 1–0.

17. p: Az agresszív győri letámadás eredményre vezetett: a megszerzett labdát egy passz után Óvári lőtte el 14 méterről, ám Temesvári blokkolni tudott. 56. p: Szakály és Pintér Á. játszott össze egy bedobás után, majd Pintér a középen tisztán érkező Gajdoshoz passzolt, aki 7 méterről az üres kapuba lőtte a labdát. 1–1.

81. p: Pintért nem tudták szerelni a győri védők, aki az alapvonalról visszapasszolt Szilágyihoz, ő pedig 15 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. 1–2. Az ETO egy gyors góllal szerzett vezetést és az első félidőben jobban is játszott az NB I-re aspiráló ellenfelénél. A mezőnyben kemény párharcokkal tarkított játék volt, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. A szünet után a Szeged érvényesítette nagyobb tudását, két győri védelmi hibát kihasználva megfordította az eredményt. Az ETO támadójátéka ezen az estén elég halovány volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában