Tragédiák egymás után

2022.11.30. 14:06

Szívműtétre vitte kétéves fiát, közben kiégett az otthona az orosházi férfinak

Beizzott a födém, s egy orosházi lakóház pillanatok alatt vált lakhatatlanná kedden délben, senki nem tartózkodott otthon. A fiatal édesapa – aki tavaly vesztette el feleségét – éppen Budapestre tartott, kétéves kisfiának a szívműtétjére utaztak a fővárosba.

Forrás: beol.hu

Amikor ezek a sorok születnek, a kétéves Bencéért, az egészségéért egy orvosi team dolgozik a műtőben. A család aggódik, szorít a beavatkozás sikeréért, miközben aggodalom tölti el őket, hova is viszik haza a gyermeket, hiszen míg távol voltak, a házuk kiégett – írja a beol.hu.

Egy családi ház födémszerkezete gyulladt ki Orosházán, a Sámsoni utcában. A 40 négyzetméteres szobának a kéménye mellett beépített mestergerenda kezdett izzani, amely meggyengült, majd a mennyezettel együtt leszakadt. 

A tűz és az omlás idején nem tartózkodott senki az épületben, személyi sérülés nem történt. A tűzeset és az omlás következtében az épület lakhatatlanná vált – olvasható a katasztrófavédelem hivatalos közleményében.

A beol.hu azt írja, hogy a szomszédok elmondása szerint a cserepek alól gomolygott a füst, amikor...

– A postást vártam, amikor a szomszédunk felkiáltott: „Tűz van!” – s hívta is a tűzoltókat, akik percek alatt érkeztek, oltották a tüzet, miközben tudtam, Erikék már nincsenek itthon 

– sorolta Gyuriczáné Dénesi Erzsébet, a kiégett ház tulajdonosának egyik szomszédja, aki azonnal keresni kezdte a hozzátartozókat.

– Bence apai nagyszülei is az autópályáról fordultak vissza a tűzeset hallatán. Borzasztó ezt az egészet látni, átélni, s belegondolni, micsoda tragédiák sorozatát kell át- és túlélniük, miközben Bencéért aggódik mindenki 

– tette hozzá a fiatalasszony.

Ő volt az, aki még kedden a világhálóra megfogalmazott és kitett egy felhívást.

– Tisztelem, zenei világát kedvelem, tudom, sok követője van Széki Attilának, Curtisnek. Bíztam abban, hogy segít, és ő válaszolt, majd megosztotta a bejegyzésemet. Hálás vagyok mindenkinek, aki segít bármivel a családnak, hiszen kell, hogy legyen újra otthonuk, kell, hogy Bencének legyen egészsége, szép karácsonya, hogy megnyugodhasson apa s fia végre. És kell, hogy segítőkre leljünk ebben a tragédiában – tette hozzá a szomszéd bizakodva.

Forrás: beol.hu

Minden forint, építőanyag, kétkezi segítség jól jön

Gyuriczáné Dénesi Erzsébet már kedden délután egy felhívást tett közzé a világhálón, melyben megosztja a család tragédiáit.

„Erik boldog házasságban élt feleségével, Évivel. Megszületett a várva várt közös gyermek is, hatalmas volt a boldogságuk. Egyszer csak ezt a boldogságot nem egy, hanem szinte egyszerre két csapás érte. A kisfiúnál kiderült, hogy súlyos szívbeteg, pici szívén két lyuk is található, egyik szívbillentyű sem megfelelően dolgozik, feltétlenül műteni kell. És ha ez nem elég: tavaly novemberben Évi, Erik felesége, gyermekük édesanyja 30 évesen koronavírusban elhunyt. 

A férfi egyedül maradt beteg gyermekükkel a gyász súlya alatt. Az orosházi Linamarban dolgozott, de sajnos ott kellett hagynia, hiszen a kicsivel kell lennie. Kedden jött a telefon: induljanak Budapestre, megtörténik a szívműtét. Nagy volt az izgalom, nagy volt a boldogság.

Kedd délben aztán jött az újabb borzasztó csapás: kiégett a házuk, borzasztó anyagi kár keletkezett. Erik nem tud jelen lenni, hiszen a kisfiával van, ő jobb helyen nem is lehetne most. Viszont kell egy ház, kell egy otthon, ahova haza kell jönniük, miután túl lesznek a műtéten. Anyagilag megterhelő. Nem is megterhelő, lehetetlen!

Kérek minden jó érzésű embert, aki tud bármiben, anyagilag, építőanyaggal, fizikai erővel, most segítsen! Fogjon össze Orosháza, fogjon össze akár az ország! Össze kell tartsunk, mutassuk meg, hogy képesek vagyunk egy egyedülálló apukának segíteni, és lesz hova hazatérniük a súlyos műtét után!
Anyagi felajánlás: 11600006-00000000-81940378, Zsurka Erik” 

–  írta Gyuriczáné Dénesi Erzsébet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!