Megbecsülés mindenek felett

2022.12.09. 16:48

80 év felett is aktív Győr-Moson-Sopron megyei orvosok elismerése - Fotók

Nyolcvan év feletti, még aktívan dolgozó házi- és kórházi orvosokat tüntettek ki a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei székházában.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

A pénteki eseményen dr. Schmidt Péter a TESZ alelnöke, dr. Szijjártó László, a MOK megyei elnöke, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, valamint a kormányhivatal részéről dr. Kálmán János igazgató köszöntötte a díjazottakat.

- Csodálatos dolog, hogy 80 év felett ennyi kolléga dolgozik még aktívan az egészségügyi ellátásban. Hosszú, dolgos és viszontagságos pálya után a mai napig a hazai orvoslás életbentartásáért munkálkodnak. Ilyen korban már a békés, nyugdíjas éveiket kellene tölteniük, de sajnos a mai napig szükség van a munkájukra, mert kevesen vagyunk a szakmában - fogalmazott dr. Szijjártó László.

- 2018 óta adjuk át az okleveleket a 80 év felett, aktívan dolgozó orvos kollégáknak. Nagyon fontos a megbecsülés, főleg a mai világban. Az orvosi kamara nélkülözhetetlennek tartja azt, hogy megköszönje ezzel az elismeréssel a szakma valamennyi képviselőjének, hogy a napi munkájukat ilyen szép életkorban is folytatják - mondta dr. Schmidt Péter.

Simon Róbert Balázs megköszönte a megyei házi- és kórházi orvosok áldozatos munkáját. A kitüntetetteknek jó egészséget és munkájukhoz lelkesedést kívánt a következő évekre. Kiemelte, hogy a több évtizede a szakmában dolgozó orvosok milyen óriási szakmai tapasztalattal és rutinnal rendelkeznek, ami továbbra is elengedhetetlen az ellátásban. 

Dr. Kálmán János a díjazottak igényes munkájára hívta fel a figyelmet. - Szükségünk van az önök munkájára, elismerésére. Az egész életüket azzal a tisztességgel, becsülettel élték le, hogy az embertársaik életét segítsék és egészségük megőrzéséhez hozzájáruljanak. Köszönjük, hogy az orvostudományt választották és a mai napig ezen a pályán dolgoznak, valamint, hogy a tapasztalataikat átadják a következő generációnak - emelte ki az igazgató.

 

Elismerést kapott:

Dr. Cselovszky Pál, 

dr. Ballagi Farkas, 

dr. Winkler Mária, 

dr. Fisi Gabriella, 

dr. Gyurcsó Mária Magdolna, 

dr. Szakolczay Zita, 

dr. Miskovszky Vilmos, 

dr. Ostorharics-Horváth György, 

dr. Cserháti Géza, 

dr. Poór Livia, 

dr. Fenyvesi Ágota, 

dr. Erdélyi Lajos, 

dr. Tóth Magdolna, 

dr. Horváth Imre, 

dr. Márai István, 

dr. Kocsis István, 

dr. Ruzsicska Tibor, 

dr. Apatini Katalin, 

dr. Szilágyi István, 

dr. Zsilavi Fábián, 

dr. Hermann Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában