Időjárás

2022.12.10. 06:45

A hidegbetörés és a havazás Győr-Moson-Sopron megyét sem kíméli

A déli óráktól már csökken a hőmérséklet.

MTI

Illusztráció/pixabay.com

Várható időjárás szombat éjfélig

Reggelig délen és keleten eshet még, majd egy átmeneti csapadékszünet után dél felől újabb esőzés kezdődik a délutáni óráktól. Az Alpokalján estétől már havas eső, hó is lehet. Főleg estétől erősödik meg az északnyugati szél - írta a koponyeg.hu.

Szombaton estefelé az Alpokalja, valamint az Északi-középhegység térségében már havas eső, hó is hullhat. Nagy területen kiadós mennyiség ígérkezik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 3 és 12 fok között valószínű, a déli óráktól már csökken a hőmérséklet.

Viharos széllel érkező hidegbetörésre figyelmeztet a meteorológia

Az időjárás szombat estétől, vasárnap hajnaltól télies fordulatot vesz. A szombat délután érkező ciklon ugyanis ahogy északkelet felé helyeződik, úgy "lerántja" a hazánktól északnyugatra felgyülemlett hideg, sarkvidéki eredetű légtömeget, amely egyre jobban elárasztja a Kárpát-medencét - írták.

A hideg levegő beáramlásával az esőt szombat késő estétől, vasárnap hajnaltól egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, ám ezzel párhuzamosan nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában