Szinte csak kasztni maradt

2023.01.26. 11:24

Roncs az árokban - Az M85-ös Barbacshoz közeli lehajtójánál már nagyon régóta éktelenkedik - Fotók

Járja egy mondás nálunk, hogy miféle dolgoknak nincs gazdája. A sorba néhány hónapja befurakodott ez a roncsautó is, ami a 85-ös főút mellett, az M85-ös gyorsforgalmi Barbacshoz közeli lehajtójánál, az árokban rontja a tájképet már nagyon régóta.

kisalfold.hu

Fotó: Cs. Kovács Attila

Eleinte az úton állt, aztán valakinek útban lehetett és egyszerűen az árokba lökték. A jármű Mazda volt fénykorában, legalábbis a dísztárcsa maradványán ennek a márkának a jelzése látható. A roncsot meglátogatták az elmúlt hónapokban a fosztogatók is és elvittek már mindent belőle, ami esetleg ér valamit. A kerekeit például.

A Kisalföld több jelzést kapott már a Mazdáról és kérték, intézkedjünk a szállításáról. Ehhez persze nincs jogunk, de a figyelmet hátha sikerül felhívnunk rá. 

A nem gyorsforgalmi utak mentén elhagyott járművek esetében első lépésben a közútkezelő megkeresi a rendőrséget, hogy az elhagyott jármű kapcsolatba hozható-e bűncselekménnyel. Amennyiben a járművet nem körözik, akkor a rendszám alapján a területileg illetékes kormányhivatalból tudják lekérdezni a tulajdonos adatait. Ezek birtokában felszólítják a tulajdonost az elszállításra, ez derül a Magyar Közút egy korábbi nyilatkozatából.

Mivel a "mi" kocsinkon rendszám már régóta nincs, a tulajdonos azonosítása nyilván nem lesz egyszerű. Előbb-utóbb azonban valahogyan el kell tüntetni onnan a roncsot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában