Hű Sopronhoz

2023.01.26. 18:14

Kosárlabda – Magyar állampolgár lett Jelena Brooks, a Sopron Basket játékosa

Megkapta a magyar állampolgárságot Jelena Brooks, a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának játékosa.

kisalfold.hu

Lánykori nevén, Jelena Milovanovicként még fiatalon, 18 éves korában került Sopronba, ahol három évet húzott le, így ott volt a zöld-sárgák első Euroliga négyes döntőjében. A mindenki által Jecaként becézett játékos 2010-ben az orosz Szpartak Moszkvához igazolt, ahonnan két év után visszatért. Egy szezont maradt a szerb kosaras, aki 2017-ben harmadszor is a Sopront választotta állomáshelyéül. Jól tette, hiszen a soproniakkal ismét az Euroliga négyes döntőjébe jutott, melynek a Novomatic-aréna adott otthont. A sokáig emlékezetes Final Four végén ezüstérmet ünnepelhetett a csapattal, nem kis részben az ő remeklésének köszönhetően.

A 2018/19-es szezont azonban kihagyta a kosaras, hiszen anyai örömök elé nézett. Szülése után viszont újult erővel vetette bele magát a munkába, és miután férjhez ment David Brooks kosarashoz, immár Jelena Brooks néven szerepel. A mai napig a Sopron meghatározó játékosa, és alighanem a sors legnagyobb ajándékának tartja, hogy egyik legkedvesebb klubjával sporttörténelmet tudott írni az Euroliga megnyerésével.

Állampolgárságának egyébként sportszakmailag nincs jelentősége, hiszen a fiatal éveknek köszönhetően eleve "kosárlabdamagyarnak" számított a játékos.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában