Fertő–Hanság Nemzeti Park

2023.02.01. 14:42

Nyílik a tőzike - Túra a tavasz előhírnökei között Csáfordjánosfán

A tavasz előhírnöke, a tőzike februártól március végéig virágzik. Becslések szerint a csáfordjánosfai tőzikés erdőt 2–4 millió tő védett növény teszi ilyenkor varázslatossá.

kisalfold.hu

Hamarosan fehérbe borulhat csáfordjánosfai tőzikés. Fotó: MW-archívum

Fotó: Szendi Péter

A Tőzike tanösvény a Csáfordjánosfa és Répceszemere közötti közúttól, a táblánál kialakított parkolótól indul. Az erdőt gyalogosan bárki látogathatja, azonban a Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is több alkalommal szervez vezetett túrákat a fehér virágba borult erdőben.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park február 11-én, február 18-án és február 25-én is szervez túrákat, március 8-án pedig idén is megrendezik a nőnapi sétát a tőzikés erdőben. A találkozó Csáfordjánosfától Répceszemere felé, a tanösvény első táblájánál lesz. A programokra előzetesen az [email protected] e-mail címen, vagy a +36 30/1660950 telefonszámon tudnak jelentkezni.

A virágzás idejét nagyban befolyásolja az elhúzódó téli időjárás és a gyors felmelegedés, a Répce-folyó áradása pedig nehezíti a terület megközelítését. A szakvezetéses "tőzikés" túrákról és a terület járhatóságáról folyamatosan újabb információkat, részletes tájékoztatást olvashatnak a nemzeti park weboldalán.

Hamarosan fehérbe borulhat csáfordjánosfai tőzikés. Fotó: MW-archívum
Fotós: Szendi Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában