kisalfold.hu podcast

2023.04.01. 06:48

Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a megyei horgászegyesület elnöke: "A horgászat sport, szenvedély és szakma"

A horgászat ma is az egyik legnépszerűbb hobbi hazánkban: míg három éve 500 ezer regisztrált pecást tartottak számon Magyarországon, 2022 végére a számuk átlépte a 870 ezret.

Ollári Gergely

Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna beszélgetett kollégánkkal, Ollári Gergely újságíróval - Fotó: Rákóczy Ádám.

A kisalfold.hu podcastadásának vendége volt Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője, aki elmondta: a pecázás népszerűsége töretlen.

Hallgassa meg!

A szervezet tavaly rekordmennyiségű halat telepített Győr-Moson-Sopron vizeibe, a horgászjegyek árából befolyt összeg több mint felét – ami már több mint 140 millió forint – fordították haltelepítésre. Az ügyvezető kiemelte: azért tudták növelni a mennyiséget, mert nagyon jó szerződéseket kötöttek a haltermelőkkel még a halárak drasztikus emelkedése előtt. Azt azonban hozzátette: egy sikeres ívás felér tíz telepítéssel, ezért kiemelten fontos a jövőben az ívóterületek megőrzése és állapotuk javítása. 

Az ügyvezető kérdésünkre elmondta: Győr-Moson-Sopron tavaly is a legolcsóbb horgászparadicsom volt, és ez 2023-ban is így marad. Érvelésében kifejtette: aki összevont jeggyel horgászik legalább két különböző vízterületen, hatvan darab nemes halat vihet haza. Az ügyvezető adásunkban beszélt továbbá a halállomány védelméről, a halőri munkáról és a szervezet terveiről, céljairól is.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában