likeBalaton.hu | 2023.03.27. 08:00
Balatoni időjárás a március 27-i héten
A balatoni időjárás részletei a március 27-i hétre.

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Balatoni időjárás hétfőtől péntekig

Hétfő

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délutánig sokfelé, délutántól a Dunától keletre várható kiadós eső, zápor, néhol beágyazott zivatar. Estétől csökken nyugat felől a felhőzet, ezzel együtt keleten gyengülő, de már egyre inkább vegyes, vagyszilárd halmazállapotú csapadék hullhat. Nagy területen fokozódik viharossá az északi, északnyugati szél, mellyel több fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. Markáns lehűlés várható, erős hidegfronti hatással számolhatunk. A maximum már csak 9-10 fok körül alakul. Az autósoknak az erős oldalszél, a vizes útszakaszok miatt kell óvatosabban vezetniük, illetve estefelé az Északi-középhegységben átmenetileg télies útviszonyok is kialakulhatnak.

Kedd

Délelőtt többórás napsütés valószínű, majd délután egyre több gomolyfelhő érkezik, melyekből főleg az ország északkeleti felén alakulnak ki havas eső-, illetve hózáporok. Sokfelé marad viharos a szél. Reggel már gyengén fagyhat, délután is csak 5-10 fok lesz. Télies időnk lesz!

Szerda

Eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Nem lesz estig csapadék. Reggel országos fagyra készülhetünk (-10, -2 fok), délutánra már 10 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé alakul ki eső, záporeső – elsősorban a délutáni óráktól. 9-14 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Péntek

Változóan felhős időre van kilátás, és már csak elszórtan fordul elő zápor. A délnyugati szél nagy területen megerősödik, mellyel melegebb levegő érkezik: délután már 13-20 fok lesz.

 

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva