Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legjobb módszer, hogy eltüntesd a kajaszagot az ételhordó dobozból

default user icon
MME
Az új műanyag edények mindig olyan tökéletesnek tűnnek: illatosak, sehol egy karc, folt... Néhány használat után azonban jönnek a kellemetlen szagok és minél tovább használjuk őket, annál durvább lesz a helyzet. És ki szeretné a sajttortát fokhagymaillatú edénybe tárolni? Szerencsére léteznek vegyszermentes módszerek a dobozok szagtalanítására.

Első lépésként minden esetben szappanos vízzel mossuk át az edényt, hogy eltávolítsuk a ráragadt ételmaradékokat és egyéb szennyeződéseket. Ezután jöhet a szagtalanító manőver!

  1. Öblítsük ki az edényt citromlével, vagy vágjunk félbe egy citromot és dörzsöljük át vele a doboz belső felületét. Hagyjuk állni néhány órán át, majd öblítsük el langyos vízzel és hagyjuk a levegőn megszáradni.
  2. Jól bevált módszer a szódabikarbónás tisztítás: öntsünk egy kevés szódabikarbónát a dobozba, adjunk hozzá annyi vizet, hogy pasztát kapjunk. Dörzsöljük át vele a tartályt, hagyjuk állni néhány napig, majd mossuk ki.
  3. Töltsük meg a dobozt ecettel, hagyjuk állni legalább 5 percig, majd öntsük ki az ecetet. Ezután mosószeres vagy szappanos vízzel mossuk át az edényt, majd hideg vízzel öblítsük le.
  4. Helyezzünk egy összegyűrt papírtörlőt vagy újságpapírt a kimosott és megszárított dobozba, tegyük rá a fedelét és hagyjuk állni legalább egy éjszakán át.
  5. A kávé is jó szagtalanító: tegyünk egy evőkanálnyi száraz vagy nedves kávézaccot az edénybe, fedjük le, és hagyjuk állni 4-5 órát.
  6. Próbálkozhatunk a napfény erejével is: tegyük ki az edényt közvetlen napfényre és a többit bízzuk az UV sugarakra. 
  7. A tiszta, száraz műanyag dobozba tegyünk egy csipet sót és tároljuk így a dobozt jól szellőző helyen. A só segít felszívni az ételszagot. Használat előtt ne felejtsük el kidobni a sót!

Olvasd el ezeket a praktikákat is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss