Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyássztori: így dobott le pár hónap alatt 16 kilót Tímea

default user icon
MME
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Most következzen Tímea története, aki 16 kilótól szabadult meg.

„Az egész úgy kezdődött, hogy miközben észrevétlenül teltek a napok, csak úgy szaladtak fel a kilók. Soha nem voltam erős testalkatú, de egyszercsak azon kaptam magam, hogy elértem a bűvös 70 kilót” - kezdi történetét a 48 éves Dali Tímea.

A döntés

„Egy házibulin készült rólam egy olyan fotó, ami a rémálmom lett. Ma már hálás vagyok ennek a rosszul elkapott pillanatnak. Ekkor fordult meg bennem valami, ami cselekvésre késztetett. És ekkor jött Schobert Norbi elhíresült döngő léptes videója, ami kiverte a biztosítékot, de be kell vallani, mindannyian éreztük a lényegi mondanivalót a sorok között.”

A diétához Update-termékeket vásárolt. Nagyon odafigyelt arra, hogy naponta minimum 3 liter vizet megigyon, és hogy többször egyen kevés, de minőségi ételt.

A cél

Az első cél -5 kiló volt. Aztán még -2 kiló. Aztán az, hogy 5-ös számmal kezdődjön a súlya. Utoljára pedig megnézte, mi a magasságához mért ideális testsúly, ezért az 57 kg lett a következő cél, amit összekötött az esküvője időpontjával.

„Az első 3 hét nekem nagyon nehéz volt, csak az járt a fejemben, hogy kaja, kaja, kaja. Szinte minden nap sportoltam 1 órát, így vezetve le az ingerlékenységemet. Mára beállt a rendszer, és ha hiszitek, ha nem, jókat eszek, és nem szenvedek hiányt semmiben. Nincs olyan dolog, ami tényleg hiányozna. Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem. Néha tartok csaló napot, de csak módjával.”

Mit tanácsol azoknak, akik belevágnának a diétába?

„Aki most kezdi, annak üzenem: minden fejben dől el! Érdemes változtatni, ha másért nem, azért, hogy jól érezzük magunkat a saját testünkben. Egyél jót, legyél jól! Remélem, ezzel a kis motivációval sokat tudok majd segíteni azoknak is, akik még nem léptek a fogyás útjára.”

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss