Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 pénztárcabarát spenótos étel hónap végére

default user icon
MME
Hónap végén mindenki spórolni kényszerül, így előtérbe kerülnek az olyan pénztárcabarát alapanyagok, mint a spenót. Össze is gyűjtöttünk 7 szuper spenótos receptet, melyek még hó végén is megfizethetők.

A spenót rendkívül egészséges. Tele van vassal, A-, C- és K-vitaminnal, sok benne a kalcium és a magnézium. A benne lévő oxálsav pedig segít a szervezet számára megkötni a vasat és a kalciumot. Ezen kívül még található benne mangán, folsav, kálium, B6- és E-vitamin, szelén és foszfor. A spenót ezen kívül fontos élelmi rost-forrás, kiváló tisztító és méregtelenítő hatással van a szervezetre és az emésztésre.

A paraj vásárlásánál figyeljünk oda arra, hogy csak hibátlan levelet vegyünk. A sárgás, fonnyadó, foltos spenótot ne vigyük haza. A kissé már nyálkás érzetet keltő példányoktól is óvakodjunk.

A friss spenótot fogyasztás előtt alaposan mossuk meg, mivel homokos talajban termesztik. Érdemes többször, a leveleket jól átforgatva leöblíteni, mert sokat ront az élvezeti értéken, ha a fogunk alatt rostog a homok. Az alaposan megmosott levelekről le kell szedni a szárat, majd a tiszta levelekkel már el is kezdhetünk a konyhában dolgozni. A spenótot nem szabad sokáig ázni hagyni, mert a benne lévő számtalan értékes anyag jelentős része képes ilyenkor kioldódni.

A spenót tárolásának több módja létezik. A száraz leveleket légmentes zacskóban, a hűtőben néhány napig is tárolhatjuk, de biztonságos és hagyományos módja a spenót tárolásának, ha dinsztelve vagy blansírozva tesszük el a hűtőbe, sőt ebben a formájában jól fagyasztható is.

Spenóthoz - akár frissen, akár fagyasztva - jó áron juthatunk, és szerencsére sokféle étel készíthető belőle. Mutatunk is 7 pénztárcabarát receptet, melyekben felhasználhatjuk.

SPENÓTOS GALUSKA >>> 

SPENÓTOS-RIZSES RAKOTTAS >>> 

CSŐBEN SÜLT SAJTOS TÉSZTA >>> 

KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK >>> 

ZÖLD ISTENNŐ TÉSZTA >>> 

TEJSZÍNES SPENÓTOS RAKOTT KRUMPLI >>> 

SPENÓTOS TÓCSNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss