Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tízezreket spórolhatsz velük, de vannak buktatók – ezekre figyelj az év eleji akcióknál!

Javában tartanak az ilyenkor szokásos leértékelések, akciók, amikkel rengeteg pénzt spórolhatunk, ha előre gondolkodunk. Máris mutatjuk, hogy mire érdemes ilyenkor odafigyelni!


Nem kell kapkodni

Hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy az „akció” feliratot látva vásárlási lázba esünk, azonban jobb, ha nem kapkodunk. A nagy leárazások már a két ünnep között elkezdődtek, de igen sokáig, február végéig is tarthatnak. Persze a legnépszerűbb darabokra érdemes minél előbb lecsapni, amíg tart a készlet, de sok esetben ki is várhatunk, hiszen a végéhez közeledve az akciók mértéke is nőhet.

Ne dőljünk be mindennek

Sok áruház „manipulálja” az akciókat. Ez azt jelenti, hogy még a leárazás előtt megemelik a termék árát, majd abból vonják le a kedvezményt. Ezeket nehéz kiszúrni, de ha a leárazott termék összegét sokalljuk, akkor inkább hagyjuk ott. Ne befolyásoljon minket az „akció” felirat.

 

Figyeljünk a pénztárnál

Fizetés után érdemes a blokkot mindig alaposan átnézni, hogy valóban levonták-e a meghirdetett kedvezményt. A boltok kötelesek azon az áron adni a terméket, ami ki van írva, még akkor is, ha ez a gépben nem úgy szerepel.

Ellenőrizzük a garanciát

Az utolsó darabos, illetve a leárazott termékeknél mindenképpen érdeklődjünk a garancia felől. Ugyanis vannak helyek, ahol nem jár ezekre az árucikkekre a jótállás, vagy csak igen komplikált módon.

Még nagyobb kínálat

Nemcsak a boltokban indulnak el a karácsony utáni leárazások, hanem a webshopokban is. Az interneten általában sokkal nagyobb a kínálat, így mindenképpen megéri ezeket is alaposan átnézni.

A készlet erejéig

Mindenképpen érdemes ebben az időszakban beszerezni a karácsonyi díszek egyes elemeit, vagy akár a régóta vágyott műfenyőt. Ilyenkor a karácsonyi dekorációkra az egyik legmagasabb a kedvezmény, így ha előre gondolkodunk, akkor a következő karácsony kiadásaiból jelentős összeget faraghatunk le.

A nem szezonális darabok

Ruhákból mindig azokat érdemes ilyenkor megvenni, amiknek kezd múlni a szezonja vagy éppen szezonon kívül vannak. Hiába látjuk már magunk előtt a tavaszt, megéri ilyenkor még egy-két téli ruhát, kabátot beszerezni.

 

Lakberendezési tárgyak

A lakberendezési tárgyak nem olcsók, éppen ezért párszázalékos leárazás is jelentős lehet. De az utolsó darabos termékek száma is megnövekszik az ünnepek után, így ezek között is jó ajánlatokat foghatunk ki.

Jelentős levonás

A műszaki cikkek, hasonlóan a lakberendezési tárgyakhoz, nem filléres összegűek, így ezekre is érdemes felhasználni a kuponokat vagy a kedvezményeket. Viszont mielőtt bármit is megvennénk, hasonlítsuk össze a boltok kínálatát, mert nagy eltérések lehetnek ugyanazon termékek között más-más helyeken. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss