Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tartsd meg az álomsúlyod: 7 tuti tipp Rebel Wilsontól

default user icon
MME
Mióta az ausztrál származású stand-up komikus és színésznő ledobott 35 kilót, megváltozott az élete. Hollywood sztárja szívesen osztja meg a közösségi médiában, hogyan telnek a mindennapjai, mit tesz azért, hogy a mostani, bomba formája tartós maradjon.

Hol van már a kövér, szőke – ám kétségtelenül szép arcú – lány, aki hiába volt fantasztikusan tehetséges, mégis láthatatlan maradt a legtöbb ember számára, pusztán azért, mert jó néhány kiló túlsúlyt cipelt? Rebel Wilson ma magabiztosabb és boldogabb, mint valaha, és ez bizony nagyon sok munkájába került. Nem is szeretné elengedni a nagy nehezen megszerzett mentális és testi jóllétet, így mindennap keményen dolgozik azon, hogy mindaz, ami most teljessé teszi az életét, állandó legyen.

Íme, jó tanácsai azoknak, akik követik példáját, és életmódot váltanak!

1. Fogadd el a tökéletlenséget!

Wilson nem követett erősen korlátozó diétákat és nem dolgozta halálra magát az edzőteremben, de ettől még komolyan vette az életmódváltást. Nem szigorú önmagához: bár követi a Mayr-diéta által meghatározott szabályokat, ma már bátran tart csalónapokat. Ettől nem dől össze a világ, cserébe viszont jól érzi magát – vallja a színésznő.

2. Mindig emlékezz arra, miért szerettél volna lefogyni!

Ha tudod, hogy miért szerettél volna megszabadulni a pluszkilóktól, könnyebb lesz tartani is az álomsúlyt. Wilsonnál a 20-as éveiben diagnosztizáltak policisztás petefészek-szindrómát, és szerette volna lefagyasztani a petesejtjeit, hogy később gyermeke születhessen. Ehhez viszont egészségesnek kellett lennie, hogy a legjobb formáját hozza. A vágya, hogy egyszer anya lehessen, segített, hogy harcba induljon az érzelmi falásrohamok, és így az elhízás ellen.

 

3. Légy őszinte önmagaddal!

2020 elején Wilson levelet írt önmagának, amelyben kézzelfoghatóbbá tette az egészsége iránti elkötelezettségét. Azt vallja, hogy bár aki kíváncsi volt rá, szemtanúja lehetett a fizikai átalakulásának, a legnagyobb változások belsőleg következtek be. Míg a 2018-as évet Wilson a „Szórakozás évének”, 2019-et pedig a „Szerelem évének” kiáltotta ki, elhatározta, hogy 2020 az „Egészség éve” lesz: előtérbe helyezte saját maga igényeit, vágyait, és háttérbe szorította kicsit a munkát. És milyen jól tette!

3. Találd meg a kedvenc sportodat!

Rebel imád gyalogolni! Podcastot vagy hangoskönyvet hallgat, és csak rója a köröket abban a városban, ahol éppen van. Hét napból hat nap biztosan elindul sétálni, vagy a személyi edzőjével edz. Hetente egy nap viszont a pihenésé. Mivel szeret gyalogolni és szereti az edzővel végzett gyakorlatokat, így nem érzi tehernek és kemény munkának a mozgást. Ráadásul amióta elérte a kitűzött célsúlyát, Wilson elsősorban a sétához ragaszkodik. Pihenésképpen Epsom sós vagy fürdőolajos vízben lazítja a gyaloglástól kifáradt izmait.

5. Az étkezés nagyon fontos!


A hollywoodi sztárnak is voltak sikertelen fogyókúrái, és gyakran beleesett abba a hibába, hogy egy kemény edzés után bizony simán megevett akár 3-4000 kalóriát is egy nap. Ma már ez nem fordulhat elő vele: míg az „Egészség éve" alatt az volt a célja, hogy 1500 kalóriát vagy annál kevesebbet fogyasszon el a nap során, most, amikor fenntartó üzemmódban van, napi 2000-2500 kalóriát engedélyez magának. Némi kísérletezés után arra is rájött, hogy számára a magas fehérjetartalmú étrend a legjobb. Ha megkívánja, alkalmanként eszik fagyit és csokit is, de az alap, hogy rengeteg egészséges összetevőt épít bele kedvenc főételeibe: imádja például a tacóját sárgarépával és avokádóval fogyasztani. „A legnagyobb lecke, amit megtanultam, az az, hogy hogyan kezeljem az érzelmi evésemet. Ehhez meg kellett tanulnom feldolgozni és megfelelően kezelni az érzelmeimet” – mondta a Women’s Healthnek. „Ez az, ami igán jó irányba változtatta meg az életemet” – tette hozzá a színésznő.

6. Szeresd magad!

„Nagyon magabiztos, magasan képzett, sikeres ember vagyok, de még mindig szenvedek az alacsony önértékeléstől, és egyszerűen nem szeretem magam" – nyilatkozta pár éve. Ma már teljesen más a helyzet. Minden nap végiggondolja, majd leírja az összes érzelmét, amit a nap folyamán megélt, és minden napját azzal fejezi be, hogy összegyűjt legalább öt olyan dolgot, amiért hálás lehet aznap. Wilson a BBC-nek így nyilatkozott: „Büszke vagyok arra, hogy az életmódváltásom nemcsak a fogyásról szólt, hanem arról, hogy összességében egészségesebb vagyok. Erre próbálok bátorítani más embereket… legyen ez a cél, ne pedig az, hogy megfelelj valamiféle szépségideálnak, amelyet a társadalom határoz meg.”

7. Próbáld ki a meditációt!

Ha Rebel Wilson feszültnek érzi magát, meditál, hogy „visszatérjen a testébe”. Azt tanácsolja, hogy ha túl sok a stressz, induljon el mindenki sétálni, igyon vizet, fogyasszon olyan ételeket, amelyek hasznosak a szervezet számára. Azt vallja, hogy amennyiben érzelmi evéstől szenved valaki, mindenképpen próbáljon azon a területen javítani, ami kiváltja a falásrohamokat. 

(Borítókép: Northfoto)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss